15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialBacterie extrem de periculoasă, la un mare spital din România

Bacterie extrem de periculoasă, la un mare spital din România

Mai multe cazuri de infecţii cu bacteria Klebsiella multirezistentă au fost raportate în ultimele săptămâni la nivelul Spitalului de Urgenţă Elena Beldiman din Bârlad. O parte dintre bolnavi ajung în Secţia de Terapie Intensivă având deja bacteria bacteria respectivă, însă este luată în calcul şi varianta ca pacienţii să fi fost infectaţi în secţie. 

'Infecţiile nosocomiale sunt peste tot, probabil că greşeala mea este că le-am declarat. Cei care nu declară nu au. Aceasta este situaţia în toate spitalele, nu există infecţii doar la noi, ci în toate spitalele din lumea asta. Noi lucrăm cu grijă faţă de pacienţi şi nu îi lăsăm de izbelişte. La noi pe secţie se adună un număr mai mare de pacienţi care pot veni cu anumite infecţii. Se face dezinfecţie mai în fiecare zi, o dată pe săptămână încercăm să închidem câte un salon şi să îl sterilizăm, aparatura este sterilizată, tubulatura este sterilizată, dar eu nu pot să dau garanţia că pacienţii care îmi vin mie nu au deja o infecţie. La noi vin şi pacienţi cu TBC, vin şi pacienţi de la neurologie, care sunt în come neurologice şi de la medicină internă, vin şi din alte spitale', a declarat pentru Agerpres dr. Ion Chilinciuc, şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul spitalului bârlădean. 

În cursul acestei săptămâni au fost luate probe specifice pentru a se vedea dacă bacteria Klebsiella este prezentă şi în ventilatoarele secţiei ATI. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, în luna aprilie cele mai multe infecţii nosocomiale din judeţ au fost înregistrate la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad. Astfel dintr-un total de 29 de infecţii intraspitaliceşti, 13 au fost raportate de unitatea medicală bârlădeană. 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Irina Begu, calificată în turul al treilea la Roma

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma, după ce franţuzoaica Oceane Dodin a abandonat...

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....
Ultima oră
Pe aceeași temă