9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCalifornia: Scutirile de vaccinare se vor acorda în mod limitat

California: Scutirile de vaccinare se vor acorda în mod limitat

Adunarea deputaților din statul american California a adoptat un proiect de lege pentru limitarea scutirilor de vaccinare.

Proiectul limitează mai ales motivele religioase sau personale care pot fi invocate pentru a evita vaccinarea.

Proiectul de lege a fost elaborat în urma unei epidemii de rujeolă care s-a înregistrat acum câteva luni, informează AFP, citată de Agerpres.

Dacă textul va fi adoptat şi de Senat, toți copiii vor fi imunizați înainte de a intra la grădiniță, cu excepția cazului în care este vorba despre un motiv medical, cum ar fi alergia.

Această lege trebuie acum să se întoarcă la Senatul statului California, care a aprobat deja proiectul, pentru a valida câteva modificări, înainte de a fi trimis la guvernatorul Jerry Brown pentru a fi ratificat.

Proiectul de lege a fost lansat după o epidemie de rujeolă care a început în decembrie în parcul tematic Disneyland și care a afectat mai mult de 130 de persoane din California.

Un total de 159 de cazuri au fost înregistrate între ianuarie și aprilie 2015, în 18 state ale SUA și în Districtul Columbia. Rujeola, boală virală, trebuia să fi dispărut cu ani în urmă, ca efect al campaniilor de vaccinare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...
Ultima oră
Pe aceeași temă