14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialCare sunt cauzele principale ale impotenţei

Care sunt cauzele principale ale impotenţei

Problemele coloanei vertebrale reprezintă una dintre cauzele principale ale impotenţei. Astfel, aproximativ unul din patru bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, se confruntă cu disfuncții erectile ca urmare a unor afecțiuni netratate, informează Mediafax

Problemele de disfuncţie erectilă sunt “jenante” pentru mulţi bărbaţi, dar după ce medicul le pune diagnosticul se comportă “normal”, potrivit lui Ion Manea,  a declarat, duminică, dr Ion Manea, specialist în domeniu.

“Mai întâi sunt șocați, apoi devin frustrați și evită să discute problema, chiar dacă aceasta le afectează grav viața de cuplu. Așa procedează cea mai mare parte dintre bărbații care ajung să se confrunte cu disfuncții erectile după prima tinerețe. Dar, după ce li se explică faptul că, de multe ori, de vină pentru aceste probleme sunt alte afecțiuni de care suferă persoanele respective, devin cooperanţi”, a mai spus Manea.

Medicul a explicat că durerea de spate pe care mulți o ignoră poate avea corespondent ginecologic, urologic sau digestiv.

“La primele semne de impotență este indicat și un control ortopedic, pentru că articulațiile bazinului pot fi de vină. E vorba de rădăcinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrate, care inervează organele micului bazin. Poate fi vorba de o durere netratată sau de o complicație postchirurgicală după o hernie de disc. Rezolvată cauza, problema dispare”, a arătat medicul.

Pe lângă afecțiunile coloanei, de vină pentru disfuncțiile erectile mai pot fi problemele cardiovasculare, diabetul, obezitatea, dar și unele probleme psihologice.

La nivel mondial, dar şi în România, unul din patru cupluri are probleme de infertilitate, descoperite sau nu, iar asta se reflectă direct în numărul naşterilor, care a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 70 de ani.

Cele mai citite

Finala Ligii Campionilor va fi arbitrată de slovenul Slavko Vincic

Finala Ligii Campionilor din acest an, care va opune pe stadionul Wembley echipele Real Madrid și Borussia Dortmund, va fi condusă la centru de...

Farul – Universitatea Craiova 3-3. Remontada de senzație la Ovidiu! „Marinarii” ratează cupele europene

Farul Constanţa a remizat pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 3-3, după ce în minutul 72 conducea cu 3-0. Eroul oltenilor a fost...

Construirea unui loc de parcare la Brașov costă 20.000 de euro, anunță primarul

Construirea unui singur loc de parcare etajat, în Brașov, costă 20.000 de euro, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban. Primarul municipiului Brașov s-a referit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă