14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialStudiu surprinzător: Cât de des se îmbolnăvesc chinezii de gripă

Studiu surprinzător: Cât de des se îmbolnăvesc chinezii de gripă

Un studiu realizat în China a demonstrat că adulţii se îmbolnăvesc de gripă doar o dată la fiecare cinci ani, informează Mediafax.

Savanţii care au realizat studiul au analizat mostre de sânge recoltate de la 151 de voluntari cu vârste cuprinse între şapte şi 81 de ani, pentru a încerca să afle frecvenţa de apariţie a infecţiilor gripale.

Ei au ajuns la concluzia că adulții se îmbolnăvesc de gripă doar o dată la fiecare cinci ani, deşi simt că au luat virusul gripal de mai multe ori în acest interval de timp. De vină sunt de cele mai multe ori alte infecţii, ale căror simptome seamănă cu cele gripale. 

Gripa este o afecţiune mai severă, în urma căreia persoanele bolnave au nevoie de repaus la pat. Simptomele includ dureri de cap, dureri musculare, dar şi nas înfundat sau, din contră, secreţii nazale abundente.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, copiii se îmbolnăvesc de gripă în medie o dată pe an. Infecţiile gripale devin apoi tot mai puţin frecvente odată cu înaintarea în vârstă.

Începând cu vârsta de 30 de ani, infecţiile gripale au tendinţa de a apărea cu o frecvenţă constantă, de aproximativ două pe deceniu, la persoanele testate.

Un studiu similar va fi realizat în Marea Britanie cu scopul de a verifica dacă aceste concluzii sunt valabile şi în cazul cetăţenilor britanici.

Adunând astfel de date medicale pe perioade îndelungate, oamenii de ştiinţă speră să identifice mai uşor persoanele cu cel mai mare risc de infecţie, frecvenţa epidemiilor de gripă şi aria de propagare în rândul comunităţilor a acestei boli.

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă