18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCătălin Tolontan: O multinațională farmaceutică se îmbogățește executând silit mii de bătrîni...

Cătălin Tolontan: O multinațională farmaceutică se îmbogățește executând silit mii de bătrîni dependenți de oxigen

O multinațională din domeniul farmaceutic înșală bolnavii din România și execută silit mii de bătrâni dependenți de oxigen, atenționează jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său.

Este vorba despre Air Liquide Vitalaire, filiala din România a liderului mondial de aparate de aer, iar jurnalistul citat susține că are informații sigure de la o persoană din interiorul companiei. Reprezentanții firmei se declară ”șocați” și spun că ”vom verifica”, precizează blogul.

Persoana care i-a oferit jurnalistului informații spune că a fost coordonator în compania Air Liquide Vitalaire și că falsifica personal facturile clienților, pentru ca firma să încaseze mai mult decât trebuia. Informatorul susține că sunt targhetate persoane vulnerabile, iar în prezent sunt în derulare aproape 3.000 de procese împotriva clienților-pacienți.

”– Vreau să vă arăt cum firma Vitalaire escrochează pacienții și face evaziune fiscală!
– Pe ce vă bazați?
– Eu sînt cel care am falsificat actele!”

Jurnalistul Cătălin Tolontan spune că este în posesia documentelor de dublă contabilitate ale Vitalaire și începe de luni să le publice.

Reprezentanța din România a corporației franceze Air Liquide Vitalaire are sediul în Iași. Ea derulează contracte cu toate cele 42 de Case de Asigurări de Sănătate județene.Deși există nesfîrșite plîngeri de la oameni, nici una dintre autoritățile sanitare nu i-a ascultat pe pacienți! 

Firma susține că ”cei de la Casa de Asigurări poartă responsabilitatea pentru acest număr uriaș de procese”.

”Avem înțelegeri cu 42 de Case de Sănătate. Și mă puteți cita: da, îi acționăm pe pacienții datori în judecată, dar din cauza celor de la CAS!”, spune avocatul firmei, Dragoș Bobu, care îl însoțește la interviu pe directorul Bentu.

MULTINAȚIONALA ARE ÎN LUME VÎNZĂRI DE 10% DIN PIB-UL ROMÂNIEI

Vitalaire este filiala din România a grupului Air Liquide, liderul mondial în domeniul gazelor pentru industrie, sănătate și mediu. Corporația cu sediul în Franța atinge, în toată lumea, vînzări de 16,4 miliarde de euro în 2015, o sumă egală cu 10% din Produsul Intern Brut al României! 80 de țări se află pe harta afacerilor globale ale Air Liquide Vitalaire, iar majoritatea business-ului e în industrie, însă dispozitivele din sănătate, grupate în brandul Vitalaire, cresc vertiginos, mai scrie Cătălin Tolontan.

Oamenii din interior spun că anonimatul are un scop calculat la rece.

”Noi, reprezentanța Air Liquide Vitalaire din România, ne-am transformat, în tăcere, într-o afacere bazată pe executarea silită a oamenilor amărîți, neștiutori și, de multe ori, muribunzi!”Fost coordonator al Vitalaire, sursă a Gazetei.

Cele mai citite

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă