12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spun medicii despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță

Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță

Prof. dr. Mircea Cinteză a declara că solistul Gabriel Cotabiță poate să aibă leziuni cerebrale care pot fi reversibile sau nu din cauza stopului cardiac pe care l-a avut și a lipsei de oxigen în perioada în care a zăcut în inconștiență.

“În prezent vasele inimii sunt curate, capilarele sunt curate, dar perioada în care creierul a fost privat de oxigen asta poate genera leziuni cerebrale care pot fi reversibile sau nu”, a declarat doctorul Mircea Cinteză într-o emisiune la B1 TV.

CITEȘTE ȘI: Ce spun oamenii pe facebook

Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stop cardiac, în stare de inconştienţă, într-un hotel din Capitală. Cântăreţul a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul Floreasca. Purtătorul de cuvânt al spitalului Bogdan Opriţa a precizat că, în prezent, cordul şi-a reluat activitatea, iar pacientul este în terapie intensivă, fiind intubat şi ventilat mecanic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că un echipaj SMURD a fost solicitat, în jurul orei 13.00, la un hotel din Capitală, unde se afla o persoană în stare de inconştienţă. La faţa locului au fost trimise două echipaje medicale, iar după ce persoana respectivă a fost resuscitată şi stabilizată a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Surse medicale precizau că un angajat al hotelului l-a găsit pe cântăreţul Gabriel Cotabiţă (59 de ani) în stare de inconştienţă, acesta sunând la numărul de urgenţă 112 pentru a fi trimis un echipaj medical.

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul “Holograf 1”.

 

 

 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă