15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune Raed Arafat despre intervenţia în cazul sinuciderii de pe Calea...

Ce spune Raed Arafat despre intervenţia în cazul sinuciderii de pe Calea Victoriei

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că încă nu are nimic să reproşeze echipei de intervenţie în cazul sinuciderii de pe Calea Victoriei..

"Avem o comisie care să facă faţă situaţiei şi să evalueze dacă sunt probleme în procedură. Într-o astfel de situaţie, cu o persoană care doreşte să se sinucidă, înseamnă că este foarte greu de negociat cu ea. Echipajele au avut o platformă de salvare de la înălţime, dar orice tentativă a lor o putea determina să se sinucidă. Au ajuns cu o oră înainte să se arunce", a spus Arafat într-o emisiune la B1 TV.

De asemenea, Arafat a explicat că pompierii nu au umflat perna imediat ce au ajuns la faţa locului, pentru că acest lucru ar fi putut să o determine pe femeie să se arunce.

"Umflarea pernei putea să îi atragă atenţia şi o putea face să se arunce. Perna are un efect foarte limitat. Negociatorul a putut să îi dea apă şi să mănânce, dar nu a putut să o convingă să nu se arunce sau să facă mai mult, pentru că se arunca imediat", a mai spus Arafat.

De asemenea, secretarul de stat a spus că ar fi nevoie de mai multe invesiţii pentru astfel de intervenţii.

"Bucureştiul, până nu demult, nu au avut echipaje de salvare la înălţime. Acestea au fost montate în Bucureşti abia în ultimii şapte ani. Dacă e după mine, aş da comandă acum, dar nu este posibil", a spus Arafat. 

Negociatorii Poliției Capitalei au încercat neîntrerupt, timp de peste 30 de ore, să o convingă să coboare, inclusiv aducându-i banii pe care spunea că îi datorează la întreținere, potrivit surselor citate. Polițiștii l-au adus pe bloc și pe soțul femeii pentru a o convinge.

Femeia s-a aruncat, însă, vineri, după ora 18.00. Ea suferea de depresie, după ce fiica ei a murit de cancer. Înainte de a se urca pe clădire, femeia ar fi anunţat-o pe casiera blocului că doreşte să moară pentru a-şi revedea fiica.

Femeia s-a urcat pe un bloc de opt etaje, de pe strada George Enescu din Capitală, joi dimineaţă. 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă