16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCare este poporul european cu cele mai sănătoase inimi

Care este poporul european cu cele mai sănătoase inimi

Francezii se află pe primul loc în topul europenilor cu cele mai puține cazuri de decese cauzate de bolile de inimă, conform unui studiu recent,deși o altă cercetare arată că sunt printre popoarele care fac cele mai multe excese, conform euractiv.com.

Citește și: A fost descoperit un NOU VIRUS LETAL

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), bolile cardiovasculare sunt cele mai întâlnite cauze care duc la deces. Acestea produc 30% din totalul deceselor premature.

Din anul 2000 până în anul 2010, numărul morților cauzate de un atac cerebral a scăzut în Franța cu 30%.

Datele OMS, dar și un studiu al Direcția Franceză pentru Cercetare, Studii și Evaluarea Statisticilor (DREES), arată că Franța are cea mai scăzută mortalitate cauzată de atacuri cerebrale din Uniunea Europeană. În clasament, francezii sunt urmați de australieni, olandezi, spanioli, germani și belgieni. Cele mai mari rate ale mortalității generate de atacuri cerebrale au fost înregistrate în Bulgaria, România, Croația și Slovacia.

Citește și: IGSU vrea echipamente de protecţie împotriva Ebola

Pe de altă parte, datele OMS arată că, în privința factorilor de risc care duc la boli de inimă, cum sunt consumul de alcool, fumatul, obezitatea și sedentarismul, Franța nu este un bun exemplu.

Înainte de anul 2009, francezii ocupau primul loc în clasamentul celor mai mari consumatori de alcool, conform unui alt studiu  Acum Franța se află pe locul cinci în clasament, cu consumatori de alcool cu vârste care încep de la 15 ani și cu un consum zilnic de peste două pahare de băuturi alcoolice de persoană.

De asemenea, rata fumătorilor francezi a scăzut. În anul 2010, Franța ocupau primul loc în clasamentul fumătorilor, cu 26% dintre femei și 32.4% dintre bărbați, cu puțin peste media europeană, de 28%.

Totuși, conform raportului, numărul de copii francezi care fumează este îngrijorător. În anul 2011, 38% dintre copiii cu vârste de peste 16 ani erau fumători, cu mult peste media europeană, de 29% de tineri fumători, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani.

Citește și: Studiu REVOLUȚIONAR despre alergia la alune

Raportul a mai arătat și inegalitatea speranței de viață între sexe, grupuri sociale și zone geografice.

În anul 2014, speranța de viață pentru femeile din Franța era cu peste șase ani mai mare decât cea pentru bărbați, din cauza diferenței în consumul de alcool. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani consumă de trei ori mai mult alcool decât femeile.

Cele mai citite

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă