15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCentrul de Transfuzii din cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost redeschis

Centrul de Transfuzii din cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost redeschis

Centrul de Transfuzii din cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost redeschis joi, după o perioadă de șapte ani, informează Agerpres.

Ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a salutat redeschiderea după o pauză de șapte ani a centrului pe care îl consideră o necesitate în cadrul unei instituții de nivelul Institutului Clinic Fundeni.

"Astăzi avem plăcuta misiune de a inaugura mai multe departamente în cadrul institutului. Redeschiderea punctului de transfuzii este un lucru foarte bun. Noi îl anunțam acum o lună ca proiect. Mă bucur că a durat mai puțin de o lună punerea în aplicare a acestui proiect. Mă bucur că după șapte ani de zile îl putem redeschide, mai ales că nevoia de sânge și a produselor de sânge la Fundeni este într-adevăr foarte mare", a spus Bănicioiu.

Ministerul Sănătății va reînfiinţa centrele de donare de sânge din spitalele bucureștene, începând cu Spitalul Fundeni şi continuând cu Spitalul Universitar şi Bagdasar. Decizia a fost luată în contextul crizei de sânge cu care se confruntă în această vară spitalele din București și din țară. 

Cele mai citite

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă