12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCinci remedii naturiste eficiente pentru rănile și bătăturile provocate de pantofi

Cinci remedii naturiste eficiente pentru rănile și bătăturile provocate de pantofi

Odată cu bucuria de a purta încălţăminte de primăvară-vară apare adesea și disconfortul creat de rănile și bătăturile făcute de pantofi și sandale. Uleiul de cocos, mierea de albine și făina de orez ajută la reducerea inflamațiilor și a durerii, la vindecarea bătăturilor și la îndepărtarea semnelor rămase.

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru rănile și bătăturile provocate de pantofi propuse de site-ul top10homeremedies.com:

Citește și: Opt remedii naturale pentru durerea de măsea

1. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos reduce inflamațiile și mâncărimile provocate de rănile făcute de pantofi. În plus, uleiul previne bătăturile, dacă este aplicat în interiorul pantofilor.

Pentru o eficiență mai mare, uleiul de cocos poate fi amestecat cu camfor. Soluția formată se aplică pe zona afectată de două ori pe zi.

2. Mierea de albine

Mierea de albine, aplicată pe zona afectată de trei ori pe zi, reduce inflamația și accelerează procesul de vindecare a bătăturilor. În plus, ajută la dispariția semnelor.   

Citește și: Zece remedii naturiste surprinzătoare pentru TUSEA SEACĂ

Pentru un rezultat rapid, se amestecă miere de albine organică și ulei de susan, în cantități egale. Soluția obținută se aplică pe zona afectată. Se lasă la uscat, după care se curăță cu apă caldă. Se repetă procesul de două ori pe zi, până când pielea se vindecă complet.

3. Făină de orez

Soluția exfoliantă cu făină de orez ajută la îndepărtarea semnelor lăsate de bătăturile provocate de pantofi.

Se amestecă două linguri cu făină de orez cu suficientă apă, astfel încât să se formeze o pastă densă. Se aplică pasta pe semn și se lasă la uscat pentru 15 minute. Apoi, se spală pasta cu apă călduță. Se repetă procesul de două sau trei ori pe săptămână, până când semnul dispare.

4. Aloe Vera

Aloe Vera ajută la reducerea senzației de ardere, inflamației și durerii provocate de bătăturile făcute de pantofi. De asemenea, soluția previne infecțiile.

Citește și: Cinci remedii naturiste pentru OSTEOARTRITĂ

Pentru cel mai bun rezultat se extrage gelul dintr-o frunză de Aloe Vera şi se aplică pe zona afectată. Se lasă să se usuce și apoi se curăță cu apă călduță. Se repetă procesul de câteva ori pe zi, timp de trei sau patru zile.

5. Gheața

Aplicarea unei comprese cu gheață pe zona afectată amorțește zona şi reduce inflamația şi durerea.

Se pun câteva cuburi de gheață într-o cârpă moale și se aplică pe bătătură timp de zece minute.  

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă