15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCine va deconta tratamentele răniților din clubul Colectiv

Cine va deconta tratamentele răniților din clubul Colectiv

Casa de Sănătate a Municipiului București (CASMB) a precizat că au fost decontate toate serviciile medicale din perioada de urgență a răniților din clubul Colectiv. Pe de altă parte, pentru tratamentele acordate ulterior, fiecare caz în parte va fi analizat cu managerii spitalelor, astfel încât să se găsească soluții, fără ca pacienții să aibă de suferit.

„Urmare ştirilor apărute în mass-media cu privire la nedecontarea serviciilor medicale spitaliceşti acordate celor 30 de răniţi de la Colectiv, CASMB face următoarele precizări: au fost decontate toate serviciile acordate pentru perioada de urgenţă. În ceea ce priveşte serviciile medicale acordate după încetarea situaţiei de urgenţă medicală, fiecare caz va fi analizat în perioada următoare împreună cu managerii spitalelor, în vederea identificării soluţiilor legale pentru decontarea acestor servicii. Dorim să asigurăm, pe această cale, că pacienţii nu vor avea de suferit niciun fel de consecinţe, decontarea serviciilor fiind o procedură derulată strict între CASMB şi unităţile spitaliceşti”, susține preşedintele-director general al CASMB, Lucian Vasile Bara.

Citește și: Răniţii de la Colectiv, umiliţi de Casa de Asigurări de Sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a respins de la plată aproape 30 de fişe medicale ale răniţilor din Colectiv, motivul principal fiind că pacienţii nu erau asiguraţi şi deci nu aveau card de sănătate, astfel că spitalele se află în situaţia de a plăti tratamentele acestor răniţi, internaţi în urgenţă de cod roşu, notează News.ro.

La Spitalului Elias din Capitală au fost invalidate nouă dintre cele 16 cazuri tratate în această unitate sanitară după incendiul din Colectiv, pentru care costurile au fost de peste 1,2 milioane de lei. La Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, costurile pentru tratarea a 10 dintre cei 31 de pacienţi internaţi sunt invalidate, suma ridicându-se la 430.000 de lei. O situaţie similară este şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde pentru şapte dintre cele 22 de persoane internate au fost invalidate fişele. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon, care a consemnat două invalidări.

Citește și: Guvernul modifică modul de sprijinire financiară a familiilor victimelor de la Colectiv

Singurele spitale unde au fost validate toate costurile legate de pacienţii din Colectiv sunt Spitalul de Urgenţă Floreasca (17 pacienţi) şi Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central din Capitală.

Preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, spune că orice pacient neasigurat are dreptul la tratament de urgenţă medico-chirurgical până când viaţa nu îi mai este pusă în pericol. Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu susține că dacă Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti nu vor găsi o soluţie, să-l pună pe fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu să plătească, întrucât acesta declara că totul este rezolvat şi asigurat gratuit.

 

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă