14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialColegiului Medicilor din România are un nou președinte

Colegiului Medicilor din România are un nou președinte

Gheorghe Borcean a fost ales în funcția de preşedinte al Colegiului Medicilor din România, după ce Vasile Astărăstoae a demisionat, informează Mediafax.

În urma votului, doctorul Gheorghe Borcean, care ocupa funcţia de vicepreşedinte al CMR, a fost ales în funcţia de preşedinte, fiind înregistrat un singur vot “împotrivă”.

De asemenea, după alegerea lui Gheorghe Borcean la conducerea CMR, în locul vacant de vicepreşedinte a fost ales profesorul dr. Micea Cinteză, care în trecut a avut şi el un mandat de preşedinte al organizaţiei profesionale. Din Biroul Executiv al CMR mai fac parte vicepreşedinţii Constantin Cârstea şi Călin Bumbuluț, precum şi secretarul general Viorel Rădulescu.

La sfârşitul lunii martie, Vasile Astărăstoae și-a dat demisia din funcția de preşedinte al CMR, funcţie pe care o ocupa din 2007, el motivând că a luat decizia ca urmare a sentinţei Judecătoriei Iaşi, care l-a condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Decizia, luată în 27 martie, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Procurorii îl acuză pe Astărăstoae că s-ar fi angajat pe sine însuşi în proiectul european “Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului, cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale”, câştigat şi implementat în 2010 de Institutul de Medicină Legală din Iaşi, al cărui director era atunci.

În februarie 2015, Astărăstoae a anunţat că demisionează din funcţia de rector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași. Astărăstoae a spus că nu şi-a depus demisia anul trecut pentru că oricum în acest an erau alegeri la UMF Iaşi şi că urma să fie ales un nou rector. Interimatul la conducerea UMF Iaşi este asigurat de Dragoş Pieptu, unul dintre prorectorii instituţiei.

Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR) s-a întrunit, vineri, în şedinţă pentru alegerea noului preşedinte al CMR, după ce profesorul dr. Vasile Astărăstoaie şi-a înaintat demisia din această funcţie.

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă