13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialComandament de control al Ministerului Sănătății, pe litoral

Comandament de control al Ministerului Sănătății, pe litoral

Un comandament de control al Ministerului Sănătății va funcționa, în perioada 4 iulie – 2 septembrie, pe litoral, cu scopul de a sprijini inițiativele de control și supraveghere sanitară ale Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Astfel, 18 inspectori din mai multe judeţe ale ţării au fost detaşaţi pentru a sprijini Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa. Ei vor asigura sprijin pentru efectuarea acţiunilor de control şi supraveghere sanitară a taberelor de elevi şi studenţi, a apelor de îmbăiere, a organizării punctelor de prim ajutor şi a unităţilor de turism şi alimentaţie publică, informează Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

„Obiectivul general al acestui comandament de control îl reprezintă monitorizarea permanentă a taberelor şcolare, precum şi asigurarea conformităţii unităţilor turistice cu normele de igienă şi sănătate publică. Inspectorii sanitari vor lucra pentru diminuarea şi eliminarea riscurilor la adresa sănătăţii publice", informează MS. 

În cazul în care vor fi constatate deficienţe se vor aplica măsuri conform legislaţiei în vigoare, arată reprezentanţii MS. 

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă