18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCopiii de la Marie Curie sunt pe punctul să fie externați

Copiii de la Marie Curie sunt pe punctul să fie externați

Trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic mai erau internaţi miercuri, la Spitalul “Marie Curie”, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să aibă loc noi externări, informează Agerpres.

“Toţi cei trei copii sunt internaţi în Secţia de Nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate. Doar unul dintre aceştia mai este supus procedurilor de dializă peritoneală (este vorba despre copilul din Mioveni). Copiii au o stare bună de sănătate, cu evoluţie favorabilă. Medicii au informat Ministerul Sănătăţii că, în condiţiile menţinerii evoluţiei favorabile a stării acestora, până la sfârşitul acestei săptămâni o parte dintre copii vor putea fi externaţi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. 

Specialiştii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă