9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCum să te porți cu o femeie bolnavă de CANCER la sân

Cum să te porți cu o femeie bolnavă de CANCER la sân

Descoperit la timp, cancerul la sân poate fi tratat, însă vindecarea este dificilă, atât în plan fizic, cât și în plan emoțional. De aceea, bolnavele au nevoie de sprijinul moral al familiei și prietenilor.

Femeile bolnave trec prin operații de îndepărtare a sânilor, chimioterapie sau terapie cu hormoni. În urma acestor procedee medicale, cele mai multe paciente își pierd încrederea în sine și pofta de viață. 

Iată câteva modalități, formulate de Huffington Post, prin care îți poți ajuta mama, sora, soția sau prietena care suferă de cancer:

Citește și: 10 simptome ale CANCERULUI, pe care oamenii le ignoră

1. Păstrează o atitudine pozitivă

Înconjoară persoana bolnavă cu voie bună și afecțiune. Nu îi pune întrebări despre starea de sănătate și nu îți arăta îngrijorarea.

2. Oferă-i ajutor cât mai des

O persoană care suferă de cancer are nevoie de mâncare, ajutor în creșterea copiilor, transport la spital și îngrijire permanentă. Oferă-ți ajutorul cât mai des, chiar dacă nu ți-l cere.

Citește și: CONTROVERSĂ: Transplantul de CORP, posibil peste doi ani

3. Acordă-i atenție

Lucrurile mărunte, cum sunt mesajele trimise pe telefonul mobil, florile și micile cadouri, îi pot face ziua mai bună unei femei bolnave. Scoate-o la cumpărături în magazinul preferat de haine și fă-o să se simtă bine cu felul în care arată.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă