21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCum te ferești de toxiinfecții alimentare

Cum te ferești de toxiinfecții alimentare

Mai ales pe timpul verii, pe fondul temperaturilor ridicate care pot zădărnici buna păstrare a alimentelor, apar tot mai multe cazuri de toxiinfecții alimentare. Însă, cu puțină atenție și organizare, te poți feri de ele!

Listeria
Fructele și legumele proaspete, unele produse lactate procesate precum brânza sau/și lactatele nepasteurizate pot fi contaminate cu bacteria listeria, care generează toxiinfecție alimentară manifestată prin febră, dureri musculare, probleme de stomac și diaree. Toxiinfecția din cauza listeriei poate apărea la doar 2 zile de la ingerarea alimentului contaminat, dar și după două luni de la expunerea la bacterie.

Citește articolul integral pe lyla.ro!

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă