15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDirectoarea Spitalului Judeţean Vaslui și-a dat demisia de onoare. Care este motivul

Directoarea Spitalului Judeţean Vaslui și-a dat demisia de onoare. Care este motivul

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Lelia Croitoru, a demisionat din funcţie, luni, în urma scandalului iscat în unitatea medicală odată cu arestarea preventivă, în luna februarie, a doi medici ginecologi, informează Mediafax.

Decizia de a renunţa la funcţia de conducere a fost luată luni, în cadrul Raportului de Gardă al medicilor din cadrul SJU Vaslui, la care a participat şi conducerea Consiliului Judeţean Vaslui, în administrarea căreia se află unitatea medicală.

"În urma controalelor efectuate şi a practicilor descoperite în spital, demisia mi se pare un gest de onoare. Las locul unui coleg mai tânăr care poate va reuşi să gestioneze mai bine situaţia decât am făcut-o eu. În niciun caz nu este vorba despre solidaritate cu medicii acuzaţi”, a precizat directorul medical demisionar al SJU Vaslui, Lelia Croitoriu.

Managerul unităţii medicale vasluiene, Ana Rinder, a confirmat demisia directorului medical, însă a refuzat să comenteze decizia luată de medicul Lelia Croitoru.

"Demisia este un act unilateral, motivul fiind unul personal. Am luat la cunoştinţă despre decizia doamnei doctor Croitoru, care se va afla într-o perioadă de preaviz pentru următoarele 30 de zile, conform legii, având în vedere că deţine o funcţie de conducere”, a declarat, luni, managerul SAJ Vaslui, Ana Rinder.

Medicii Simona Botez şi Doina Andrei au fost arestaţi preventiv, în 18 februarie, de Curtea de Apel Iaşi, pentru luare de mită şi fals, după ce, cu o săptămână înainte, Tribunalul Vaslui dispusese măsura controlului judiciar faţă de cei doi medici.

Citește și: Moștenirea Bica: Conducerea ANRP nu vrea să plătească pentru „ce au furat alţii”

Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au dispus, în 9 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a medicilor Simona Botez şi Doina Andrei pentru luare de mită şi fals, în urma unor descinderi ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) la SJU Vaslui. Simona Botez a fost prinsă în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce a primit 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a face o întrerupere de sarcină.

Totodată, anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar pentru un al treilea medic ginecolog, Adrian Tănăsescu, precum şi pentru două asistente de la Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a SJU Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor DGA, flagrantul a fost organizat la SJU Vaslui în urma unui denunţ formulat de un vasluian în septembrie 2014, după ce medicul Simona Botez ar fi pretins în 2 februarie 1.500 de lei pentru o întrerupere de sarcină.

Concomitent cu organizarea flagrantului în care medicul a primit suma de 1.500 de lei, ofiţerii DGA au făcut şi o opt percheziţii la instituţii publice şi la locuinţele unor suspecţi pentru găsirea de probe necesare la dosarul de corupţie deschis în acest caz.

"Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment, rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi fals, de către cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. În virtutea faptului că deţin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate şi utilizând resursele SJU Vaslui, cadrele medicale în cauză au creat o practică în sensul pretinderii şi primirii de bani de la pacienţi în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale", se arăta într-un comunicat publicat în 9 februarie de DGA.

Cele mai citite

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă