23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDispută între Crucea Roșie și Unifarm, pe tema kit-urilor medicale pentru răniții...

Dispută între Crucea Roșie și Unifarm, pe tema kit-urilor medicale pentru răniții din Colectiv

De câteva săptămâni, Crucea Roșie și Unifarm au avut o dispută privind kit-urile medicale pentru răniții din Colectiv. Disribuirea ajutoarelor a fost reluată, cu truse personalizate, transmite Mediafax

Iniţial, kit-urile nu au fost personalizate după nevoile fiecărui pacient, însă mai mulţi răniţi au atras atenţia că acea componenţă standard pe care au avut-o cele 70 de kit-uri distribuite de Unifarm, companie aflată în subordinea Ministerului Sănătății, nu corespundea cerinţelor tuturor. În plus, cremele şi gelurile pentru tratarea arsurilor pe care le conţineau kit-urile nu ajungeau la totalul de 2.800 de lei, cât s-a comunicat iniţial că este costul lor.

În urma acestor plângeri, Crucea Roşie a comunicat, în 29 ianuarie, prin intermediul unui comunicat, că nu va onora nicio plată pentru kit-urile medicale până nu se va primi clarificările necesare, legat de situaţia kit-urilor medicale, de la instituţiile implicate.

Crucea Roşie a spus că nu a primit niciun document sau vreo factură în acest sens de la Unifarm, motiv pentru care nu a achitat kit-urile distribuite până acum.

Însă, situaţia arată altfel din perspectiva celor de la Unifarm.

Directorul companiei, Adrian Ionel, a explicat, pentru Mediafax, că în baza acordului semnat între Unifarm şi Crucea Roşie, urmează să le trimită o factură cu toate produsele achiziţionate la sfârşitul perioadei de distribuire.

După tragedia din Colectiv, în perioada post-externare a pacienţilor din spitale, Crucea Roşie a venit cu ideea să distribuie kit-uri, soluţia lor având costuri de cumpărare cu 30% – 40% mai mari decât cele obişnuite, a explicat Adrian Ionel.

“Dacă nu ne înţelegem, vom aplica toate metodele pe cale amiabilă. Le punem la dispoziţie ce doresc. Banii nu contează şi vă spun sincer, chiar dacă cei de la Crucea Roşie nu vor dori să plătească, nu îmi pun nicio problemă, ne asumăm noi”, a spus directorul Unifarm Adrian Ionel.

În ceea ce priveşte o posibilă soluţionare în instanţă a neînţelegerii dintre cele două entităţi, el a spus că niciodată nu preferă această cale şi că Unifarm nu a mai avut probleme cu niciunul dintre partenerii de până acum.

Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă