15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDoar trei dintre cei 20 de elevi cu toxiinfecţie alimentară au mai...

Doar trei dintre cei 20 de elevi cu toxiinfecţie alimentară au mai rămas internaţi la Galaţi

Doar trei dintre cei 20 de elevi cu toxiinfecţie alimentară de la Şcoala Generală ,,Iulia Haşdeu" din Galaţi aduşi la spitalele de Copii şi de Boli Infecţioase au mai rămas internaţi, au anunţat vineri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, citaţi de Agerpres. 

Directorul Spitalului de Copii din Galaţi, Victoriţa Ştefănescu, a declarat că pentru 13 dintre cei 15 elevi care au fost internaţi joi cu gastroduodenite s-au făcut vineri fişele de externare. 

'Iniţial am avut 14 copii, dar joi seara a mai a fost internat un copil care a venit la noi pe picioarele lui. Sunt deci 15 copii cu gastroduodenite, dar starea lor este excelentă. Pentru 13 copii s-au făcut fişele de externare, ceilalţi doi fiind ţinuţi încă sub supraveghere medicală', a spus Ştefănescu. 

La Spitalul de Boli Infecţioase unde joi au fost internaţi cinci elevi va mai rămâne sub supravegherea medicilor unul singur. 

'Unul dintre cei cinci copii a fost deja externat, trei urmează în cursul zilei şi va mai rămâne unul singur internat. Starea copiilor care au rămas internaţi este una bună, se mai simt însă slăbiţi şi au ameţeli', a precizat directorul DSP Galaţi, Liliana Moise. 

La Galaţi se desfăşoară o anchetă epidemiologică legată de laptele distribuit, joi, la Şcoala ,,Iulia Haşdeu". După ce a fost băut de elevi, la 40 dintre ei li s-a făcut rău, fiind transportaţi cu ambulanţele la spitale. 20 dintre aceştia au rămas internaţi, la spitalele de Copii şi Boli Infecţioase. 

La nivel local s-a constituit o comisie mixtă formată din reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, DSP şi Direcţia Sanitar Veterinară, inspectorii sanitar-veterinari prelevând probe de la laptele consumat de elevi. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu, s-a luat decizia retragerii de la consumul elevilor a laptelui, măsură ce se va menţine până la apariţia rezultatelor anchetei epidemiologice.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă