12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. EXCLUSIV: Dramele neştiute ale medicilor români. Moartea doctoriţei de la Galaţi...

VIDEO. EXCLUSIV: Dramele neştiute ale medicilor români. Moartea doctoriţei de la Galaţi scoate la iveală alte decese la datorie

Ca medic, avea un vis…să creeze un laborator occidental în România, dar s-a stins la doar 41 de ani. A lăsat în urmă doi copii, de 13 şi 6 ani. Dr Felicia Minică, medic şef laborator la Clinica Someşan, din Baia Mare, a fost un profesionist dedicat care, cu o luxaţie de şold bilaterală, alerga între două locuri de muncă şi care ar fi trebuit operată demult, să îşi schimbe proteza de şold, dar nu avea timp, umbla după avize.
 

 

Avea o mare acreditare pe care a aşteptat-o, spunând: după acreditare mă voi duce la spital… Vineri, pe 20 mai, în sfârşit, a primit acreditarea. A zăcut o zi epuizată, apoi s-a dus la spital, dar luni dimineaţa colegii săi medici s-au speriat că se cianozează. Au transferat-o la ATI, a murit la câteva minute după ce au intubat-o.

Citeşte şi: Încă un medic român, mort la datorie. Sistemul sanitar, un pericol

Este povestea unui alt medic român decedat practic la datorie, care şi-a pus problemele medicale mai prejos decât problemele pacienţilor săi. Iar sistemul nu i-a permis să se ocupe mai bine de ea. Aglomeraţie la analize, consum emoţional şi fizic intens. A ars ca o torţă pe altarul sistemului de sănătate din România, deşi a avut oportunităţi de a pleca din ţară la prieteni şi rude care profesau medicina în Occident.

Citeşte şi: Reacţii vehemente de protest, după încă un deces al unui medic, la datorie: Se chinuia să strângă un ban pt banchetul copilului. E jale! Prea degeaba sânge, prea degeaba jertfă!

Dr. Minică nu a intuit nici o clipă ce o aşteaptă, că moartea este necruţătoare şi nu verifică nici cardul de sănătate, nici lista de neîmpliniri personale, pur şi simplu seceră direct, dintr-o lovitură, fără preaviz. Cu doar 48 de ore înainte de deces, îşi făcea cumpărăturile singură la supermarket, zâmbea şi a stat de vorbă cu o prietenă care a găsit-o ok. A doua zi însă, vorbea trist şi greu. Apoi a ajuns la spital, unde s-a stins la ATI, ca o lumânare în bezna unei profesii care a ucis-o, pentru că sistemul a forţat-o să-şi neglijeze propriile probleme medicale.

“Tatăl soţului ei, deţinut politic la Sighet, a murit şubrezit după ce a stat în închisoare, în condiţii de suferinţă asemănătoare. Diferă doar contextul, însă au fost ucişi amândoi de sistem, unul de cel comunist, celalalt de cel al corupţiei” – a declarat pentru România Liberă o rudă a dr Felicia Minică, din Baia Mare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă