15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialElevi diagnosticați cu hepatită virală, la două școli din Argeș

Elevi diagnosticați cu hepatită virală, la două școli din Argeș

24 de elevi de la două școli din județul Argeș au fost diagnosticați cu hepatită virală de tip A, ceea ce a determinat Direcția de Sănătate Publică din județ să demareze o campanie de vaccinare a copiilor. Pe lângă elevii diagnosticați deja, alți 11 așteaptă să primează rezultatele pentru a afla dacă sunt bolnavi, transmite Mediafax

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că 24 de elevi cu vârste până în 15 ani de la şcolile din localităţile Tigveni şi Bârseşti au fost diagnosticaţi, în ultimele trei săptămâni, cu hepatită virală de tip A.

Ea a precizat că pentru alți 11 copii analizele de laborator sunt în lucru, iar pentru doi elevi rezultatele au fost negative.

Marţi, 18 copii, între care și cei 11 care aşteaptă rezultatele analizelor, sunt internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Pitești.

Ca urmare a numărului mare de cazuri de hepatită virală de tip A, DSP Argeş a declanșat o campanie de vaccinare a persoanelor care au intrat în contact cu copiii bolnavi.

Sorina Honţaru a precizat că până în prezent peste 200 de persoane care au intrat în contact cu copiii bolnavi – colegi de şcoală şi rude – au fost vaccinate împotriva hepatitei A, în cele două localităţi.

De asemenea, medicii de familie fac zilnic triaj epidemiologic, iar localnicii, dar şi şcolile din Ţigveni şi Bârseşti au primit substanţe dezinfectante, pe care să le folosească pentru a preveni răspândirea virusului.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă