20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialElevi din Dâmbovița au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară. Sunt cercetate...

Elevi din Dâmbovița au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară. Sunt cercetate produsele din programul “Cornul și laptele”

Mai mulți elevi din Moreni, județul Dâmbovița, au ajuns în ultimele zile la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, iar Direcția de Sănătate Publică informează că a demarat ancheta epidemiologică.

DSP Dâmbovița anunță că face controale igienico-sanitare în unitățile de învățământ în care au fost înregistrate cazurile de îmbolnăvire și prelevează probe din produsele care fac parte din programul ''Lapte și corn''. Joi și vineri, 13 copii din Moreni au ajuns la spital.

''În data de 15.09.2016 DSP Dâmbovița a fost anunțată de către medicul de colectivitate școlară că 4 elevi ai clasei 0 C și un elev al clasei a-VII-a din Școala nr.4 Moreni au prezentat dureri abdominale și vărsături, în data de 14.09.2016, în timpul orelor de curs. S-a luat legătura cu Spitalul Municipal Moreni, care a confirmat prezentarea celor 5 copii la Camera de gardă—pediatrie a spitalului. Diagnosticul de internare a fost sindrom de deshidratare prin vărsături. Copiii au fost supuși tratamentului de rehidratare După tratament, 3 dintre ei au fost externați, starea lor fiind bună, doar 2 au rămas internați'', se arată în comunicatul DSP Dâmbovița.

Conform sursei citate, joi au mai ajuns la spitalul din Moreni alți patru elevi și doi copii de grădiniță. Vineri, doi elevi au ajuns la spital cu aceleași simptome ca și cei din ziua precedentă.

''Astăzi, 16.09.2016, la Camera de gardă a Spitalului Municipal Moreni, s-au prezentat alți 2 elevi ai Școlii nr.1. În acest moment, printr-o echipă mixtă D.S.P.—D.S.V.S.A. Dâmbovița, se continuă ancheta epidemiologică, se fac controale igienico-sanitare în unitățile de învățământ în care au fost înregistrate cazurile de îmbolnăvire și se prelevează probe din produsele care fac parte din Programul Guvernamental ' Lapte-Corn''', se precizează în comunicatul DSP Dâmbovița.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă