8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialEpidemia de rujeolă ia amploare. Un nou deces, într-unul din cele mai...

Epidemia de rujeolă ia amploare. Un nou deces, într-unul din cele mai afectate judeţe

Epidemia de rujeolă a mai făcut o victimă în vestul ţării. Încă un bebeluș, în vârstă de cinci luni, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase ''Victor Babeș'' din Timișoara, din cauza bolii.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr Virgil Musta, a explicat că 'fetița de cinci luni era din Lugoj, făcuse o bronhopneumonie și era nevaccinată împotriva rujeolei, în condițiile în care vaccinul împotriva acestei boli se face la o vârstă ulterioară. 

În urmă cu o săptămână, un alt copil de câteva luni a murit din aceeași cauză, la Spitalul de Copii ''Louis Țurcanu'' din Timișoara. Numărul deceselor cauzate de epidemia de rujeolă a ajuns la 23 la nivel național, șapte dintre acestea fiind înregistrate în județul Timiș.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac boala 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. Potrivit statisticilor Institutului Naţional de Sănătate Publică, în România, 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 21.04.2017 este 4881, din care 22 de decese (6 în jud. Timiş, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraş Severin, 1 în jud. Călăraşi, 1 în jud. Satu Mare şi 1 în Bucureşti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judete”, reiese din ultima raportare a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă