13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialEUTANASIE aprobată în Belgia, pentru depresie severă. Cum îşi motivează o tânără...

EUTANASIE aprobată în Belgia, pentru depresie severă. Cum îşi motivează o tânără dorinţa de a muri

O tânără în vârstă de 24 de ani din Belgia, perfect sănătoasă din punct de vedere fizic, a obţinut dreptul de a fi eutanasiată în aceasta vară, pentru că suferă de depresie. Belgianca a spus că şi-a petrecut adolescenţa şi tinereţea suferind de gânduri suicidale, informează HotNews.

Laura a fost internată în instituţii psihiatrice de la vârsta de 21 de ani, s-a automutilat şi a avut câteva tentative de sinucidere. “Dacă aş fi avut de ales, aş fi ales o viaţă suportabilă, dar am încercat totul, fără succes”, a spus tânăra, care a explicat că suferă de o “lehamite de viaţă profundă”. 

Citeşte şi: Opt indicii că ai putea suferi de depresie

În Belgia, eutanasia a fost legalizată în anul 2002 şi, spre deosebire de alte țări unde este permisă, legea nu prevede că doar persoanele care suferă de o boală în stadiu terminal pot face o astfel de solicitare. Un belgian poate avea acces la eutanasie în cazul în care suferința sa psihică este constanță, insuportabilă și de neoprit. În cazul Laurei, o comisie formată din trei medici a aprobat cererea de eutanasie, motivul fiind suferința psihică a tinerei.

“Îmi târăsc, practic, fiecare secundă de viață. Acești 24 de ani au fost o eternitate. Lupta mea interioară nu s-a încheiat vreo secundă”, a povestit Laura, care așteaptă să primească injecția letală, într-un mediu controlat.

În Belgia, în jur de 1.000 de persoane primesc, anual, dreptul la sinucidere asistată. Dintre acestea, în jur de 50-60 de cazuri sunt ale unor persoane cu suferințe psihice. 

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă