9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum reacționează bebelușii nenăscuți atunci când mamele lor fumează

FOTO. Cum reacționează bebelușii nenăscuți atunci când mamele lor fumează

Bebelușii nenăscuți par să fie foarte deranjați atunci când mamele lor fumează, conform unor scanări 4D făcute de un cercetător de la Universitatea Dunham, informează The Telegraph.

Dechideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile cu reacțiile fetușilor atunci când mamele lor fumează

Citește și: OMS cere efectuarea obligatorie a șapte vaccinuri

Doctorul Nadja Reissland a monitorizat 20 de femei însărcinate de la Spitalul Universitar James Cook din Middlesbrough. Patru dintre mamele din eșantion fumau, în medie, 14 țigări pe zi.

După ce a studiat scanările de la 24, 28, 32 și 36 de săptămâni, specialista a observat că bebelușii femeilor fumătoare au făcut mai multe mișcări ale gurii și s-au atins mai mult decât ceilalți.

De asemenea, cercetătoarea a spus că studiul pilot a arătat că bebelușii femeilor fumătoare și-au dezvoltat mai greu sistemul nervos central.

Toți copiii din eșantionul cercetătoarei au fost născuți sănătoși, cu dimensiuni și greutăți normale.

Citește și: Ce să NU faci dacă vrei să ai un COPIL

„Este nevoie de un studiu mai mare ca să confirme rezultatele studiului pilot”, a spus Reissland.

Specialista este de părere că înregistrările cu diferențele de dezvoltare a copiilor în uter ar putea ajuta mamele să renunțe la fumat.

Medicii le recomandă femeilor să renunțe la fumat în timpul sarcinii, pentru că tutunul crește riscul de nașteri premature, probleme respiratorii ale copilului sau chiar de moarte neașteptată a bebelușilor.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă