10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFOTO ȘOCANTE: Chipurile GROAZEI. Cum arată fețele oamenilor, înainte și după consumul...

FOTO ȘOCANTE: Chipurile GROAZEI. Cum arată fețele oamenilor, înainte și după consumul de DROGURI

În cadrul unei campanii de prevenire a consumului de droguri, Rehabs.com a publicat o serie de imagini şocante care ilustrează modul în care se schimbă chipurile consumatorilor de droguri într-un timp relativ scurt. Imaginile fac parte din arhivele secţiilor de poliţie, fiind făcute la arestare.

O campanie americană similară, numită “From Drugs to Mugs”, a fost demarată la începutul anului şi şi-a propus prezentarea unor imagini şocante cu feţele unor consumatori de droguri, înainte şi după ce au devenit dependenţi, relatează Daily Mail.

Citește și: FOTO: Par desprinși din filmele de GROAZĂ. Cum arată cei mai MARI MONȘTRI marini, prinși de pescari de-a lungul timpului

Campania a fost o continuare a unui demers din 2004, intitulat “Feţele metamfetaminei”, care sublinia efectele consumului acestei substanţe deosebit de nocive.

Fotografiile au fost realizate de Biroul Multnomah County Sheriff din Oregon, SUA, şi au fost deja prezentate în mai multe şcoli din America. Pentru realizarea campaniei au fost intervievaţi 300 de deţinuţi din Închisoarea Multnomah County’s Inverness.

Citește și: FOTO: Ce se întâmplă cu rezervoarele de COMBUSTIBIL lansate de AVIOANELE de vânătoare ale SUA în Războiul din Vietnam

„Mai mult de 2000 dintre deţinuţi din această închisoare au consumat cu regularitate droguri foarte puternice”, a declarat deputatul Bret King, cel care a stat la baza realizării campaniei din 2004.

„Media de vârstă la care deţinuţii au încercat drogurile pentru prima dată este de 12 ani. Din cei 300 de deţinuţi, 117 au declarat că au fost iniţiaţi în consumul de droguri de către unul dintre părinţi, iar 36 au declarat că au fost iniţiaţi de o altă rudă. De asemenea, 119 au declarat că au obţinut droguri pentru prima dată de la un prieten, iar unul dintre ei a fost îndemnat să se drogheze de către bona sa”, a continuat el.

Citește și: FOTO: Un puț de 13,5 km adâncime, în nordul Japoniei. Cum arată, în INTERIOR, o platformă petrolieră RUSEASCĂ din Orientul Îndepărtat

„Nu am o casă, nu am un apartament, nu am un cont bancar, nu am absolut nici un ban şi nu voi lăsa nimic în urmă după ce voi muri”, a declarat unul dintre dependenţii de droguri. „Drogurile şi alcoolul m-au făcut sărac lipit pământului”, a spus el.

Campania a inclus şi prezentarea unui film de 48 de minute. Cel mai mare impact l-a avut un interviu cu judecătorul comitatului Washington, Tom Kohl, a cărui fată, Megan, dependentă de metamfetamină, a fost ucisă în 2006 la vârsta de 21 de ani după ce s-a implicat într-o serie de activităţi periculoase legate de consumul de droguri.

Citește și: FOTO: Ce IMAGINI cu Pământul a surprins, din spațiu, un satelit european DISPĂRUT

Judecătorul Tom Kohl a vorbit despre copilăria fericită a lui Megan, precum şi despre noaptea în care poliţia a venit la uşa lui şi i-a spus că fiica lui a murit.

„Mi-e dor de un răsărit de soare, mi-e dor de lucrurile obişnuite… Mi-am ratat şansa de a avea o viaţă normală, şi ştiu asta”, a declarat unul dintre deţinuţi, care a fost închis pentru posesie şi consum de droguri.

Citește și: FOTO: Cum arată cele mai frumoase plaje din lume care le fac pe cele din România sa pară un BÂLCI

Aflați, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată chipurile oamenilor înainte și după consumul de droguri.

Citește și: FOTO: Secretele SIBERIEI. Ce se află sub lacul Baikal și cu ce se mândresc RUȘII în fața lumii întregi

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă