13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Galați: Un bebeluș a murit la scurt timp după externare. Reprezentanții...

UPDATE. Galați: Un bebeluș a murit la scurt timp după externare. Reprezentanții spitalului susțin că bebelușul se simțea bine

UPDATE 15.14: Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Galaţi spun că bebeluşul a fost trimis acasă, întrucât starea sa generală de sănătate era bună, iar fractura de claviculă era considerată necomplicată, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Lucica Grigorică, a declarat că bebeluşul s-a născut pe 27 octombrie, în jurul orei 2.00, pe cale naturală, având o fractură de claviculă considerată necomplicată.

Ea a mai spus că nou-născutul a rămas până joi în spital, unde a fost bandajat cu o faşă ghipsată, el fiind externat întrucât avea o stare generală de sănătate bună.

Un bebeluș de cinci zile, născut cu fractură de claviculă, a murit, joi noaptea, la scurt timp după externarea de la Spitalul Județean de Urgență din Galați, relatează Mediafax. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Bebeluşul s-a născut la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Galaţi în noaptea de duminică spre luni cu fractură de claviculă, medicii bandajându-l cu faşă ghipsată şi stabilind ca nou-născutul să rămână internat până joi.

La scurt timp după externare, bebeluşul a decedat.

Vineri, părinţii nou-născutului au depus plângere la Spitalul Judeţean Galaţi pentru malpraxis şi au sesizat Poliţia.

"Am fost sesizaţi cu privire la decesul unui copil şi a fost deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere în acest caz.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă