13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGărzile medicilor discutate la Ministerul Sănătăţii

Gărzile medicilor discutate la Ministerul Sănătăţii

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se vor întâlni, miercuri, cu Sindicatul Hiperion, ca să discute formula de plată a gărzilor medicilor, începând cu 1 august, informează DIGI24.

Acelaşi subiect va fi discutat, joi, de Sindicatul SANITAS la Ministerul Muncii.

Amintim că Ministerul Muncii a primit în decursul zilei de luni peste o mie de e-mailuri pe tema gărzilor medicilor, a declarat luni ministrul Dragoş Pîslaru, adăugând că ministerul pe care îl conduce se află în dialog cu Ministerul Sănătăţii pe tema interpretării modului de calcul al acestora.

“Sindicatele sunt structuri care ştiu să pregătească terenul. Noi am primit la Ministerul Muncii peste o mie de e-mailuri în decursul acestei zile. S-a dat probabil un “template” tuturor doctorilor care erau în sindicat şi toţi doctorii trimit acelaşi e-mail de o mie de ori de pe adrese diferite către Ministerul Muncii, pentru a atrage atenţia asupra acestor probleme. Nu cred că era nevoie de o mie de e-mailuri. Cred că eram deja receptivi la mesajele pe care le-am primit instituţional de la diversele sindicate şi ce pot să le asigur este: Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul Muncii sunt deja în dialog pe această temă a gărzilor, lucru pe care l-am confirmat şi în întâlnirile anterioare”, a spus Dragoş Pîslaru. 

Citeşte şi EXCLUSIV. Problema gărzilor din spitale riscă să arunce România într-un blocaj major în sănătate

Ministrul Muncii a explicat că modul în care se calculează gărzile va fi lămurit în scurt timp, fiind programate întâlniri cu Ministerul Muncii şi cu sindicatele. 

“În acest moment am primit rugămintea de la Ministerul Sănătăţii să ne aşezăm la masă împreună şi să trimitem de la direcţia noastră de salarizare un punct de vedere legat de interpretarea modului în care se calculează gărzile. Astăzi mă aştept ca să avem un prim draft a acestei interpretări, astfel încât săptămâna această să avem consultările atât cu Ministerul Sănătăţii cât şi cu Ministerul Muncii şi cu sindicatele de profil pentru a găsi o soluţie şi a evita, evident, acest conflict”, a precizat Pîslaru. 

Federaţia Sindicală Hipocrat din România a anunţat luni că solicită stabilirea de urgenţă a unei întruniri în intervalul 25 – 27 iulie 2016, pentru a discuta propunerile de modificare a Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 870 din 1 iulie 2004, actul normativ care reglementează timpii de lucru şi gărzile din unităţile sanitare, atrăgând, totodată atenţia, că lipsa măsurilor imediate poate duce la perturbarea activităţii medicale şi la apariţia unor mişcări de protest în toată ţara. 

Citeşte şi Sindicaliştii din sănătate vor negocieri pe programul de lucru şi gărzi

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă