10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialHuși: Șefa de la Urgențe a demisionat, iar alți doi șefi, în...

Huși: Șefa de la Urgențe a demisionat, iar alți doi șefi, în concediu, după amenzile aplicate de MS, în cazul fetiței moarte

Șefa de la Urgențe de la Spitalul din Huși și-a dat demisia, iar directorul medical și șefa de la Pediatrie au plecat în concediu, în urma amenzii date de comisia de control a Ministerului Sănătăţii, în cazul fetiței decedate la 40 de minute de la internare, relatează Mediafax.

Spitalul Municipal Huşi se confruntă cu o criză acută de medici şi se află în imposibilitatea de a asigura în condiţii normale liniile de gardă pe compartimentele de Urgenţe şi Pediatrie, după ce mai mulţi specialişti au demisionat ori au plecat în concedii în urma sancţiunilor stabilite de Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Spitalul din Huși, amendat cu 25.000 de lei, în cazul fetiței moarte

Astfel, medicul Gabriela Ababei, şeful Compartimentului de Primiri Urgenţe, care a fost amendată cu 1.500 de lei de comisia de control dispusă de Ministerul Sănătăţii în cazul morţii suspecte a unei fetiţe de patru ani la 40 de minute de la internare, şi-a dat demisia din activitate.

Directorul medical al spitalului din Huşi, Emad Wassouf, sancţionat cu amendă de 1.000 de lei, a intrat în concediu medical, acuzând unele probleme cardiace.

De asemenea, şeful Compartimentului Pediatrie, Floreta Bianu, cea care se afla de gardă şi a aplicat tratamentul fetiţei de patru ani, a plecat în concediu medical pentru următoarele două săptămâni. Medicul a fost amendat cu 2.000 de lei de comisia aflată în control la Spitalul Municipal Huşi.

Citește și: A început ancheta la spitalul din Huși, unde a murit o fetiță de patru ani

Rămasă fără niciun specialist pediatru în unitatea medicală, conducerea spitalului huşean s-a văzut nevoită să apeleze la serviciile unui medic neonatolog care să coordoneze activitatea Compartimentului Pediatrie, rămânând însă problema asigurării gărzilor.

"Situaţia este destul de delicată în momentul de faţă şi, în consecinţă, am solicitat sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru a ne sprijini cu medici pediatri. Din păcate, răspunsul a fost negativ, astfel încât am apelat la DSP Iaşi şi la Spitalul de Pediatrie Iaşi, care vor analiza, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie de mâine (n.r. – marţi) posibilitatea detaşării unui medic la spitalul din Huşi”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

Situaţia este însă mult mai gravă la Compartimentul de Primiri Urgenţe, odată cu demisia coordonatorului activităţii acestei structuri medicale.

Citește și: O infirmieră de la Spitalul Huși, unde o fetiță de patru ani diagnosticată cu laringită a murit, sancționată cu 10% din salariu, timp de două luni

"Dacă doamna doctor Gabriela Ababei nu va reveni asupra demisiei, vom fi nevoiţi să închidem Compartimentul de Primiri Urgenţe”, susţine managerul Lucia Rotaru.

În ceea ce priveşte coordonarea activităţii medicale, aceasta a fost preluată temporar, pe perioada în care directorul medical Emad Wassouf se află în concediu, de către managerul unităţii huşene, Lucia Rotaru, în condiţiile în care ceilalţi medici din spital au refuzat să preia această funcţie.

Comisia desemnată de Ministerul Sănătăţii în cazul fetiţei de patru ani, moartă în condiţii suspecte la 40 de minute de la internare, în Spitalul Municipal Huşi, a finalizat, joi, ancheta la unitatea medicală, mai multe instituţii şi persoane responsabile de buna desfăşurare a actului medical au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor.

Astfel, Spitalul Municipal Huşi a fost sancţionat cu 25.000 de lei pe motiv că unitatea medicală nu dispune de un compartiment special pentru pediatrie la Compartimentul de Primiri Urgenţe. Următoarea amendă ca valoare, de 20.000 de lei, a fost dată Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui deoarece nu a dus fetiţa de patru ani la Compartimentul de Primiri Urgenţe a spitalului huşean, ci direct la Secţia de Pediatrie.

Pe lângă sancţiunile aplicate celor două unităţi sanitare, comisia de anchetă a mai amendat cu 2.000 de lei pe medicul pediatru Floreta Bianu, pe motiv că a internat copilul în Secţia de Pediatrie, fără a trece pe la Compartimentul de Primiri Urgenţe, aşa cum se procedează, conform procedurilor, cu persoanele aflate în stare gravă. De asemenea, directorul medical al Spitalului Municipal Huşi, medicul Emad Wassouf, a fost amendat cu 1.000 de lei, ca persoană direct răspunzătoare a desfăşurării activităţii medicale în unitatea sanitară. Nu a scăpat de sancţiuni nici şeful Compartimentului Primiri Urgenţe, medicul Gabriela Ababei, amendată cu 1.500 de lei pentru disfuncţionalităţi în desfăşurarea activităţii compartimentului pe care îl conduce.

Fetiţa de patru ani, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, a fost diagnosticată la internare cu laringită acută, cu sindrom febril, şi a primit tratament cu antibiotic. Ea a murit 40 de minute mai târziu, părinţii copilei acuzând medicul de gardă că i-a administrat antibiotic fără a-i face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Părinţii fetiţei au depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin care solicită explicaţii cu privire la decesul fiicei lor.În acest caz, au mai deschis anchete Colegiul Medicilor şi Poliţia

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă