15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialIași: Direcția de Sănătate Publică a primit doar 4.250 de doze de...

Iași: Direcția de Sănătate Publică a primit doar 4.250 de doze de vaccin antigripal, din cele 25.000 solicitate

Doar 4.520 de doze de vaccin antigripal, dintre cele 25.000 solicitate de DSP Iași, au fost trimise în județ și distribuite într-o primă fază în spitale, relatează Mediafax. Campania de imunizare începe săptămâna viitoare.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași au solicitat Ministerului Sănătății 25.000 de doze de vaccin antigripal, ei sperând să primească măcar 20.000, în mai multe tranșe.

Primele doze de vaccin, respectiv 4.520, au fost trimise în județ săptămâna aceasta, fiind distribuite într-o primă fază către spitale, iar următoarele doze vor ajunge la medicii de familie, a explicat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

El a precizat că 300 de doze au fost distribuite Spitalului Militar din Iași.

"Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare, conform calendarului stabilit. În perioada următoare vom primi și runda a doua de vaccinuri", a adăugat Marius Voicescu.

Conform sursei citate, prioritate în campania de vaccinare vor avea persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical și gravidele.

Reprezentanții DSP susțin că anul acesta, până în prezent, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă în județ, dar că numărul virozelor respiratorii este în creștere, în ultimele zile fiind înregistrate 7.123 de cazuri de viroze respiratorii și 1.514 de pneumonii.

Anul trecut, 25.000 de doze de vaccin antigripal au fost repartizate județului Iași.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă