22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialImportanța medicamentului homeopatic, în actul terapeutic modern

Importanța medicamentului homeopatic, în actul terapeutic modern

Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor BOIRON, a revenit în România, cu ocazia lansării pe data de 17 septembrie a unei noi cărți, publicată în limba română: ”Homeopatie: Dosarele expertului – ORL”, ai cărei co-autori sunt François Roux și dr. Frederic Voirin. Destinată farmaciștilor și practicanților medicinei homeopate, cartea își propune să-i ajute pe specialiști în prescrierea medicamentelor destinate patologiilor ORL, acestea fiind principalul motiv pentru care se solicită cel mai des sfaturi în oficină.

”Aceasta este a doua vizită în România a doamnei farmacist Michèle Boiron. Vizita de anul trecut a fost prilejuită de lansarea în limba română a lucrării «Homeopatie și prescripție oficinală», care s-a bucurat de interes din partea farmaciștilor din țara noastră. De aceea am invitat-o să reia discuțiile cu aceștia, pe tema «Aportul medicamentului homeopatic în practica farmacistului, în afecțiunile ORL». Va susține conferințe în fața farmaciștilor din București și a farmaciștilor din Iași”, a declarat  Silvia Măinescu, director Boiron România.

Pasionată de farmacie, lucrând încă de foarte tânără în farmacia familială, apoi în propria farmacie, Michèle Boiron este convinsă de rolul important al farmacistului, pe care îl percepe ca pe un adevărat ”consilier al sănătății de proximitate” și consideră că ”este important să revalorizăm imaginea și funcția farmacistului în societate”.

Tratamentele homeopatice se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul românilor.

În mod firesc, homeopatia a depășit barierele care o despărțeau de medicina alopată și a câștigat încrederea atât a pacienților, cât și a profesioniștilor din domeniul sănătății. Cele două ramuri medicale au ajuns să se completeze pentru că locul homeopatiei este în cadrul medicinei, și nu “alături” sau “în afara” ei. Ocupând locul care i se cuvine, homeopatia a intrat astfel în arsenalul terapeutic al medicului și al farmacistului, iar Michèle Boiron este neobosită în a susține aceste idei, punând la dispoziția pacienților și specialiștilor experiența de o viață, atât prin scris, în lucrări din seria ”Homeopatie: Dosarele expertului – ORL, Tulburări anxioase, Ginecologie și obstetrică, Acompaniere în oncologie”, cât și prin intermediul conferințelor adresate farmaciștilor din toată lumea.

”Visul meu este ca toate patologiile acute să poată fi tratate de către farmacist, cu ajutorul medicamentelor homeopate” – a declarat Michèle Boiron. Laboratoarele Boiron, în calitate de expert mondial în fabricația și inovația medicamentului homeopat de calitate, participă la această acțiune de fond, fiind mereu alături de farmaciști, creând pentru ei și cu ei material de ajutor în vânzare, formări profesionale ad-hoc etc.

Din Brazilia până în Polynezia, din Rusia până în Belgia, Elveția, Maroc, Tunisia, Michèle Boiron parcurge lumea întreagă pentru a împărtăși din experiența sa confraților de oficină, pentru a-i încuraja și a le demonstra că se pot face performanță și excelență din profesia de farmacist.

O susțin cei 4.000 de salariați ai grupului Boiron care lucrează pentru cei 400.000 de medici practicanți ai homeopatiei și pentru cele 400 de milioane de pacienți care utilizează deja medicamentul homeopatic.

Michèle Boiron susține mai multe asociații umanitare, drepturile de autor obținute în urma vânzării cărților scrise de ea fiind vărsate integral acestor asociații.  

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....
Ultima oră
Pe aceeași temă