13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialÎncă un copil a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns...

Încă un copil a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 22

Încă un copil a murit din cauza rujeolei, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Sănătate Publică, informează TVR.

Ultima victimă este o fetiţă de trei luni din județul Timiş. Numărul deceselor produse de rujeolă în România a ajuns la 22, iar numărul copiilor diagnosticaţi cu această boala se apropie de 5000.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în județele Caraş Severin, Timiş şi Arad. Din păcate, vaccinul care îi protejează pe copii de această boală nu se găseşte încă în cabinetele tuturor medicilor de familie.

Autorităţile vor fi obligate să asigure stocurile necesare după ce va intra în vigoare legea vaccinării, care se află, deocamdată, în transparenţă decizională.

Medicii avertizează că această creştere bruscă a numărului de cazuri de rujeolă arată că situaţia nu este sub control. De aceea trebuie intensificate eforturile pentru vaccinarea copiilor sau pentru reluarea imunizării, în cazul celor care nu au schemă completă de vaccin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă