10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIohannis intervine în criza dezinfectanților. Pe Facebook

Iohannis intervine în criza dezinfectanților. Pe Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a luat poziție în scandalul dezinfectanților de spitale, publicând, vineri, o nouă postare pe Facebook.

În această postare, șeful statului subliniază că soluţiile parţiale se dovedesc ineficiente în fața problemelor majore existente în sistemul sanitar. Președintele Iohannis cere Ministerului Sănătăţii o analiză exactă şi un plan clar de măsuri urgente. 

"Crizele repetate din sistemul sanitar dovedesc încă o dată ineficacitatea unor soluţii parţiale la problemele majore existente şi impun intervenţia fermă din partea celor responsabili. Aştept din partea Ministerului Sănătăţii o analiză exactă şi un plan clar de măsuri de urgenţă în acest caz cu privire la situaţia din domeniul sănătăţii, ca urmare a publicării listei cu spitalele în care au fost depistate probleme cu dezinfectanţii", a scris Iohannis pe Facebook. 

Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General, a făcut vineri publică lista cu cele 50 de unităţi medicale din ţară unde au fost depistate probe neconforme în urma controalelor referitoare la folosirea dezinfectanţilor. 

Astfel, au fost depistate probe neconforme în nouă spitale din Capitală şi în 41 de spitale din 22 de judeţe din ţară. 

MS a precizat că, pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative pentru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, şi anume suspendarea produselor dezinfectante în cauză. Ministerul Sănătăţii a informat că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma Hexi Pharma.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă