15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialIstorii mici și mari despre Arnica montana

Istorii mici și mari despre Arnica montana

La nivel mondial, medicamentele și unguentele pe bază de Arnica sunt cele mai solicitate preparate.

BOIRON România a organizat recent conferinţa de presă „Istorii mici şi mari despre Arnica”, o incursiune în cunoaştere dedicată atât specialiştilor, cât şi publicului larg,  despre Arnica montana, această „divă a plantelor”, după cum o caracterizeaza Françoise Merceron – farmacist şi responsabil achiziţii plante, Boiron.

Cu tulpina sa păroasă șsi floarea mare, de culoare galben-portocalie, Arnica montana este o plantă sălbatică ce poate fi identificată ușor. Planta conține mulți compuși chimici: lactonele sesquiterpenice cu proprietăți anti-inflamatoare, flavonoidele – din clasa medicamentelor venotonice, uleiurile eterice – în special Timolul, utilizat în farmacie pentru proprietățile lui antiseptice. Proprietățile ei terapeutice explică de ce constituie una dintre cele mai importante materii prime și unul dintre produsele-cheie ale Laboratoarelor Boiron.

Au fost prezentaţi paşii privind traseul acesteia de la recoltare, vizibil fragilizată de factorul uman, până la transformarea sa în medicament, antiinflamatorul homeopatic cel mai utilizat din lume.

„Începând de la identificarea  parcelelor, la culegere – care se desfășoară numai cu culegători autorizați, în condiții speciale de igienă, la livrarea în maximum 48 de ore de la recoltare, în ambalaje aerisite și camioane frigorifice, continuând cu expertizarea loturilor de plante, cărora li se verifică inclusiv radioactivitatea, până la tranformarea în medicament, preocuparea Laboratoarelor
Boiron pentru calitatea materiei prime, pentru reproductibilitatea medicamentelor și pentru prezervarea speciei Arnica montana este prezentă în fiecare clipă”, a spus doamna Silvia Măinescu, director general al Boiron România. “O echipă de farmaciști, chimiști și botaniști veghează ca întregul proces să se desfășoare în condiții sporite de calitate și siguranță. Acest know-how unic este rodul a mai mult de jumătate de secol de experiență şi inovaţie.”

Doamna Silvia Măinescu a subliniat faptul ca Laboratoarele BOIRON sunt semnatarii convenţiei de la Markstein (2007), convenţie unică, exemplară între toţi actorii filierei: reprezentanţi ai laboratoarelor farmaceutice, primari, agricultori şi culegători, responsabili ai ONF (Oficiul Naţional al Pădurilor) şi ai AVEM (Asociaţia din Vosges de Economie Montană).

Beneficiile terapeutice ale  Arnicăi montana au fost prezentate de domnul doctor Sorin Dan Cadar,medic primar ORL, cu competenţă în homeopatie, instructor CEDH (Centre D’Enseignement et Developement d’Homeopathie) şi preşedinte al Asociaţiei Române de Homeopatie.

„Arnica acționează la nivel vascular și la nivelul celulelor musculare, fiind de ajutor în tot ceea ce înseamnă un traumatism” – ne-a spus domnul doctor Cadar. „Arnica îmbunătățește oxigenarea țesuturilor traumatizate, asigurând astfel drenarea lor, ceea ce conduce la o diminuare a durerilor și la  refacere rapidă.”

De asemenea, au fost abordate teme de interes medical privind homeopatia, al doilea cel mai folosit sistem medical din lume. Homeopatia este o metodă terapeutică recunoscută şi acreditată oficial atât în ţară, cât şi pe plan mondial. 

În țări precum Anglia, Franța, Italia, Olanda, SUA, există spitale de homeopatie, institute de studii şi cercetări, policlinici, facultăţi de homeopatie.

Laboratoarele BOIRON reprezintă unul dintre cei mai importanţi producători de produse homeopatice din lume, prezent la nivel mondial în peste 100 de țări, cu peste 4.000 de colaboratori şi 18 filiale în afara graniţelor Franţei.  

Cele mai citite

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă