20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialStudiu: De ce trăiesc japonezii mai mult decât restul oamenilor

Studiu: De ce trăiesc japonezii mai mult decât restul oamenilor

Speranţa mare de viaţă de care se bucură locuitorii Japoniei este datorată în mare parte regimului sănătos adoptat de populaţie, relevă un nou studiu, citat de The Independent.

Populaţia de pe insulă, care are una dintre cele mai reduse rate a mortalităţii din lume, are un regim alimentar bogat în anumiţi carbohidraţi, legume, fructe, peşte şi carne.

Regimul lor alimentar are un conţinut redus de grăsimi saturate şi alimente procesate, dar este bogat în carbohidraţi obţinuţi din orez şi legume.

Guvernul japonez a realizat, în 2005, un ghid de alimentaţie pentru populaţie. Cu un deceniu mai târziu, cercetătorii de la Centrul Naţional de Sănătate din Tokyo au analizat modul în care respectarea acestui ghid a afectat rata de mortalitate a ţării. Ei au constatat că la persoanele care au urmat întru totul indicaţiile din ghid, această rată a scăzut cu 15%. Aceşti oameni au un risc redus de boli cerebrovasculare: un termen folosit pentru a descrie afecţiunile cauzate de probleme în alimentarea creierului cu sânge.

Studiul a concluzionat că un consum echilibrat de făinoase, legume, fructe, carne, peşte, ouă, produse din soia, produse lactate, dulciuri şi băuturi alcoolice poate contribui la longevitate prin reducerea riscului de a contracta diverse boli, în special cardiovasculare.

Specialistul cardiovascular James DiNicolantonio, de la Institutul Medical St.Luke, a declarat pentru Huffington Post: „Am putea învăţa foarte multe de la japonezi despre cum să fii sănătos, iar în cele din urmă totul se poate reduce la mănâncă săntos şi fă exerciţii”. El a adăugat că este deosebit de important ca regimul alimentar să combine hrană de înaltă calitate cu un conţinut redus de grăsimi saturate.

Cele mai citite

Guvernul are nou proces la Curtea de arbitraj de la Washington. Bulgarii de la Euroins cer despăgubiri de 500 milioane de euro

După modelul canadienilor de la Roșia Montană, Eurohold Bulgaria AD (Eurohold) și Euroins Insurance Group AD (EIG) au depus oficial o Cerere de Arbitraj împotriva Guvernului...

Planul de pace al Chinei

Din multe rațiuni, Planul de pace al Chinei (2023) este referință internațională astăzi, prin natura lucrurilor și prin el însuși. În primul rând, situația obiectivă...

Modificări la recunoașterea cursurilor din străinătate

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin privind modul de echivalare a cursurilor efectuate în străinătate și lista persoanelor care...
Ultima oră
Pe aceeași temă