5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialBistriţa-Năsăud: Medic din cadrul centrului MAI, trimis în judecată pentru rețete compensate...

Bistriţa-Năsăud: Medic din cadrul centrului MAI, trimis în judecată pentru rețete compensate false

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a unui medic din cadrul Centrului Judeţean Bistriţa-Năsăud al M.A.I pentru emiterea de rețete compensate false.

Medicul Sanda-Liana Felecan a fost trimisă în judecată sub acuzațiile de abuz în serviciu, în formă continuată, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale, fals intelectual și uz de fals.

În rechizitoriul întocmit procurorii au arătat că în perioada 2009 – 2012, Sanda-Liana Felecan a întocmit 43 reţete cu regim special, pentru obţinerea de medicamente compensate, pentru sine sau pentru alte persoane, fără să existe solicitări ale persoanelor menţionate în reţete, fără ca aceste persoane nominalizate să fi primit reţetele în realitate, fără să fi fost consultate şi fără să fi beneficiat de prescripţiile medicamentoase.

De medicamentele compensate prescrise prin inserarea de date neconforme realităţii (în sensul că persoanele menţionate au solicitat şi au primit reţetele, în realitate acestea fiind întocmite prin fals intelectual realizat de Felecan Sanda-Liana, urmat de uz de fals materializat prin folosirea reţetelor) inculpata a beneficiat nelegal, cauzând un prejudiciu total de 8.125, 56 lei, sumă ce reprezintă şi valoarea folosului obţinut, în mod fraudulos, pentru sine sau pentru alte persoane.

În cauză, Casa De Asigurări De Sănătate Opsnaj Și Centrul Medical Judeţean Bistriţa-Năsăud au precizat că se constituie părți civile. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

În vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii, în limita sumei de 8.125, 56 lei, asupra sumei deţinute de inculpată în contul său bancar.

Cele mai citite

CSM București a făcut un nou transfer! Alina Grijseels, „tigroaică” pentru doi ani

Formația de handbal feminin CSM București a anunțat transferul jucătoarei Alina Grijseels, componenta echipei Metz, pe care „tigroaicele” urmează să o întâlnească în sferturile...

VIDEO. Dani Alves a ieșit din închisoare după mai bine de un an. Cine i-a plătit cauțiunea de un milion de euro

Fostul mare fotbalist brazilian Dani Alves, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol, a fost eliberat din penitenciar luni, după ce...

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...
Ultima oră
Pe aceeași temă