22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMedicii REFUZĂ invitația Guvernului la discuții. Care este motivul

Medicii REFUZĂ invitația Guvernului la discuții. Care este motivul

Alianța Medicilor a refuzat invitația Guvernului la discuții, deoarece încă nu există ”o agendă clară de soluții concrete de moderinizare a sistemului de sănătate”. 

Astfel, medicii coalizați pe Facebook au confirmat că au fost chemați la discuții despre eventuale măriri salariale pentru medici. 

”Alianţa Medicilor coalizaţi pe internet pregăteşte lista de soluţii pentru modernizarea sistemului de sănătate pe care le va discuta cu Guvernul. Reprezentanţii “Alianţei Medicilor pentru modernizarea în sănătate” confirmă că s-au primit telefoane din partea unor reprezentanţi guvernamentali pentru a participa la Guvern, în seară zilei de 17 august, “la discuţii” despre eventuale măriri salariale pentru medici. Poziţia Alianţei Medicilor este că discuţiile despre măririle salariale trebuie să aibă loc în cadrul unei agende clare, unde să se discute pe soluţii concrete de modernizare a sistemului de sănătate. Din păcate, în lipsa comunicării unei astfel de agende clare de discuţii din partea Guvernului, suntem puşi în situaţia de a declină invitaţia la această întâlnire. Dorinţa noastră este să putem performa un act medical de calitate pentru toţi pacienţii, din acest motiv este necesară o discuţie serioasă cu Guvernul pe soluţii concrete care să conducă la modernizarea sistemului de sănătate din România.”, au scris medicii pe Facebook. 

Citește și: PROMISIUNI. Ministerul Sănătății: “Vor fi majorări salariale pentru tot personalul din sănătate”

Alianța subliniat că de 25 de ani de când se poartă aceste discuții nu a existat un plan de acțiune din partea Guvernului. Medicii au arătat, astfel, că realitatea din spitale relevă că politicienii ”nu sunt în măsură să producă o reformă în sistemul sanitar”. 

”De 25 de ani toate discuţiile care s-au purtat cu Guvernul s-au făcut în regim de avarie, fără un plan de acţiune din partea Guvernului de modernizare a sistemului sanitar pe termen scurt, mediu şi lung. Toate guvernele au împins problemele din santatate de la an la an, ajungându-se la situaţia gravă de azi unde cadrele medicale pleacă cu sutele pe luna din România, spitalele rămân fără personal iar oamenii devin din ce în ce mai bolnavi. Realitatea crudă din spitalele de azi, unde doctorii rămaşi nu au mănuşi, halate, medicamente sau ate de cusut pentru pacienţi, a dovedit că politicienii nu sunt în măsură să producă o reforma în sistemul sanitar. În consecinţă, vom lua noi iniţiativa promovării soluţiilor de modernizare a sistemului de sănătate”, au arătat medicii pe rețeaua de socializare. 

Totodată, medicii au precizat că vor să conceapă un plan de modernizare al sistemului național pe care îl vor duce Guvernului. 

”Profităm de această ocazie pentru a comunica public că am iniţiat consultări în rândul membrilor Alianţei Medicilor pentru a concepe un plan concret de modernizare al sistemului sanitar pe care îl vom aborda cu Guvernul în cel mai scurt timp. Preocuparea noastră este sănătatea cetăţenilor acestei ţări şi sperăm că vom găsi deschidere din partea Guvernului pentru a discuta pe soluţii concrete de îmbunătăţire a sistemului medical din România, astfel încât toţi cetăţenii să se bucure de servicii medicale de calitate. Scopul principal al Alianţei Medicilor este de a coaliza atât cadre medicale cât şi pacienţi pentru a susţine modernizarea sistemului de sănătate din România, astfel încât pacienţii să se bucure de servicii de cea mai bună calitate, iar medicii de condiţii optime să îşi poată desfăşura activitatea performant, în folosul pacienţilor”, au subliniat medicii. 

Alianța Medicilior au mulțumit tuturor celor care s-au alăturat acțiunii lor. 

”Mulţumim cu această ocazie tuturor celor care s-au alăturat acţiunii noastre. În mai puţin de 2 ore azi, de exemplu, grupul de pe Facebook a crescut cu peste 2.000 de membri, iar primul comunicat de pe pagină oficială deja a avut peste 25.000 de vizualizări”, au scris medicii. 

Peste 20.000 de români, dintre care foarte mulți medici au aderat la un grup de iniţiativă creat pe Facebook, în care discută despre deblocarea situaţiei salariilor mici din sistemul sanitar, dar şi despre o posibilă grevă generală.

Grupul ‎”Medici gata de greva generală. Solicitam salarii decente!” numără peste 20.000 de membri, înregistrându-se în permanenţă membri noi. ‎”Solicitam eliminarea statutului de funcţionar public al medicului si salarii decente‎”, se arată în prezentarea grupului.

 

Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă