14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialProgram de e-learning pentru ginecologii români

Program de e-learning pentru ginecologii români

Medicii români se pot specializa în procedurile de fertilizare in vitro cu ajutorul unei platforme de e-learning, care a fost lansată sâmbătă, informează Mediafax.

Lansarea platformei a fost anunţată în cadrul unui congres pe tema reproducerii umane, la care au fost prezenţi ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, şi omologul său grec, Makis Voridis.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat că medicii români au acum la dispoziție platforma de e-learning, asigurată de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucureşti și de Universitatea din Atena, precum și de asociațiile de reproducere umană din România și Grecia, precum și de Clinica Genesis din Atena.

Bănicioiu a apreciat că această colaborare între ministerele Sănătăţii din România şi Grecia va fi benefică pacienților români.

Reprezentanții asociaţiilor română şi greacă pentru reproducere umană au spus că modulul de perfecționare va dura nouă luni, dintre care șase luni va fi partea teoretică, iar alte trei luni vor reprezenta partea practică. Teoria va fi asigurată prin paltforma digitală, care va conține cursuri și teste săptămânale, pe care participanții vor trebui să le treacă.

Participanții vor merge apoi în echipe, pe durata a trei luni, la clinica Genesis din Atena, câte zece zile, pentru perfecționarea practică. Medicii se vor putea perfecționa în mai multe domenii, între care operații, laparoscopie, ginecologie şi fertilizare in vitro.

Inițiatorii platformei au arată că suportul material nu este asigurat de stat, astfel că prețul modului de nouă luni este de aproximativ 1.800 de euro pentru fiecare participant. Medicii care vor dori să urmeze modulul de perfecționare prin intermediul platformei de e-learning pot plăti această sumă și în trei rate, iar înscrierile încep în luna octombrie.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă