11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMinisterul Sănătăţii ar putea oferi suport FINANCIAR persoanelor care însoţesc pacienţii transferaţi

Ministerul Sănătăţii ar putea oferi suport FINANCIAR persoanelor care însoţesc pacienţii transferaţi

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, duminică seară, că este luată în calcul acordarea unui suport financiar pentru rudele care îi însoțesc pe pacienții transferați în străinătate, informează Mediafax.

Potrivit acestuia, va fi înființat un grup de intervenție pentru consiliere şi comunicare cu rudele victimelor.

“Intrăm în cea de-a doua fază de îngrijiri medicale și este nevoie să asigurăm atât pacienților, cât și aparținătorilor acestora tot suportul nostru medical, psihologic și social. Toate eforturile de până acum și de acum înainte se îndreaptă către victime și familiile acestora. De asemenea, vreau să subliniez că toate costurile aferente transportului si tratamentului pacienților transferați în clinicile din străinătate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de către autoritațile române, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului. Ne gândim și la suport financiar pentru aparținătorii care însoțesc pacienții transferați”, afirmă Nicolae Bănicioiu.

Totodată, el a spus că Ministerul Sănătății va înființa, începând de duminică, un grup de intervenție care va avea misiunea de a gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirilor acordate pacienților internați în unitățile sanitare după incendiul din 30 octombrie. Grupul de intervenție se va ocupa de consiliere și va gestiona comunicarea cu aparținătorii pacienților spitalizați în România și, ulterior, va comunica și cu pacienții externați. De asemenea, grupul, al cărui coordonator va fi dr. Gabriel Diaconu, va colabora cu reprezentanții Comisiei medicale numite de ministrul Sănătății, mai susţine sursa citată.

Aproximativ 90 de răniți în incendiul din Colectiv, dintre care 36 în stare gravă și critică, iar 57 în stare stabilă, mai sunt internate, duminică, în spitalele din Capitală.

Până acum, 22 de persoane rănite în incendiul din Colectiv au fost transportate spre clinci din străinătate, iar dintre acestea trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Bilanţul persoanelor decedate a ajuns, astfel, la 45.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă