13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMinisterul Sănătății vrea să cumpere un mare număr de ambulanțe

Ministerul Sănătății vrea să cumpere un mare număr de ambulanțe

Ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii este la momentul finalizării unui acord cu ISU privind achiziţia de ambulanţe, informează Agerpres.

“În ceea ce priveşte achiziţia de ambulanţe, suntem în momentul finalizării unui acord cu ISU prin care vom avea capacitatea de a achiziţie a unui număr mare de ambulanţe şi sperăm că va scădea şi preţul. Ne dorim o standardizare atunci când se acţionează la un caz, şi unii şi ceilalţi, să nu existe incompatibilităţi între aparatură, maşini, pentru ca pacienţii să beneficieze de cele mai bune condiţii”, a spus demnitarul. 

Întrebat despre nemulţumirile şi diferenţele de salarii ale angajaţilor de la ambulanţă, Patriciu Achimaş-Cadariu a spus că acest lucru poate fi reglementat de o lege a salarizării unitare. 

“Acest lucru trebuie reglementat de o lege unică a salarizării. De-a lungul anilor, s-au acumulat tot felul de astfel de probleme, care trebuie reglementate printr-o lege unică, dar asta nu ne aparţine în acest moment”, a spus ministrul. 

Referindu-se la raportarea infecţiilor nosocomiale, el a precizat că aceasta se face “diferit”, în funcţie de posibilităţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă