12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Sănătăţii: De la 1 iunie vor fi deblocate posturile medicilor rezidenţi...

Ministrul Sănătăţii: De la 1 iunie vor fi deblocate posturile medicilor rezidenţi din spitale

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunțat, vineri, că posturile din spitale pentru medici rezidenţi vor fi deblocate, începând din luna iunie, informează Mediafax.

"Luna viitoare vom organiza o sesiune extraordinară de rezidenţiat unde vor fi 432 de posturi cu locuri alocate pentru medici rezidenţi. Fiind organizată la Cluj este destinată şi pentru zona Ardealului. De la 1 iunie, o să vedeţi că o să înceapă să se deblocheze posturile în măsura în care spitalele o şi cer. Se vor face acele angajări «unu la unu» în limita bugetului. Intră contractul-cadru în vigoare", a spus Nicolae Bănicioiu într-o conferință de presă la Bistrița.

Fiind prezent la aceeaşi conferinţă de presă, premierul Victor Ponta a spus că angajările "unu la unu" sunt deblocate de anul trecut.

"Angajările «unu la unu» sunt deblocate de anul trecut. Problema este că e nevoie şi în sănătate şi în educaţie de posturi din care nu a plecat nimeni. «Unu la unu» înseamnă că pleacă cineva şi vine altcineva în schimb. Problema este că, fiind blocate posturi din 2009, nu are cine să plece", a precizat Ponta.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a participat, vineri, la Bistriţa, alături de premierul Victor Ponta şi de vicepremierul Liviu Dragnea, la inaugurarea Secţiilor de Obstetrică şi Neonatologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa reabilitate cu 2,4 milioane de euro, bani alocaţi de BIRD şi BEI.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...
Ultima oră
Pe aceeași temă