21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul Sănătății, precizări importante despre imigranții repatriații României

Ministrul Sănătății, precizări importante despre imigranții repatriații României

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi seara, că imigranții ce vor fi repartizați României “vor fi controlați din punct de vedere medical”, relatează Agerpres.

“Controlul medical este firesc având în vedere faptul că respectivele persoane vin din regiuni diferite, zone ce se confruntă din punct de vedere medical cu probleme diferite. Iată și un exemplu. În Siria se consemnează în prezent multe cazuri de poliomelită. Așa că va fi necesară investigarea stării de sănătate a imigranților și există potențialul pentru efectuarea unei asemenea proceduri”, a precizat Nicolae Bănicioiu.

Citește și: Comitet pentru situaţii de urgenţă din cauza CRIZEI IMIGRANŢILOR

Ministrul Sănătății a mai spus că toți imigranții ce vor fi primiți oficial în România “vor beneficia de asistență medicală de urgență în mod gratuit”.

În altă ordine de idei, Bănicioiu a menționat că după majorarea salariului personalului din unitățile medicale “pe toate palierele de activitate”, a fost inițiat și “un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede creșterea valorică a normei de hrană în spitale”. “Mai buna gestionare a fondurilor unităților medicale, ca și înlăturarea unor carențe constate în spitalele românești, au condus la economii care, iată, permit, conform din analizele efectuate, și o îmbunătățire a hranei pacienților internați”, a precizat Nicolae Bănicioiu.

Referindu-se la arestarea managerului Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Alexandru Băloi, ministrul a spus că “toți cei care se află în asemenea situații trebuie să suporte, dacă se dovedesc vinovați în instanță, rigorile faptelor ilegale săvârșite”.

“Nimeni nu a obligat pe cineva să participe la concursul de manager de spital. În momentul când cineva decide să dorească o asemenea funcție trebuie să fie pe deplin conștient de responsabilitatea pe care o are atât față de personal, față de pacienți, dar și față de gestionarea patrimoniului instituției în care a fost investit conducător. A fi manager de spital este onorant pentru persoana respectivă, dar necesită eficiență și cinste în îndeplinirea atribuțiilor”, a subliniat ministrul.

Nicolae Bănicioiu a participat la semnarea documentelor privind începerea proiectării și execuției Compartimentului de radioterapie al Spitalului de Urgență din Bacău, precum și la o ședință a conducerii organizației municipale PSD.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă