11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul Sănătăţii a inspectat lucrările la Spitalul Universitar

Ministrul Sănătăţii a inspectat lucrările la Spitalul Universitar

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a verificat, luni, stadiul lucrărilor de reabilitare şi reamenajare ale blocului operator central şi ale maternităţii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), o investiţie de peste un milion de euro a Ministerului Sănătăţii.

“Sunt două investiţii importante realizate de Ministerul Sănătăţii la SUUB, finalizate deja în proporţie de 70-80%. Cele mai avansate sunt lucrările de la maternitate. Sunt mulţumit că anul acesta vom finaliza reabilitarea unui număr de 6 maternităţi începute în anii 2005 prin proiectul Băncii Mondiale. Două din maternităţi sunt în Bucureşti ceea ce ne ajută să rezolvăm problema privind lipsa locurilor la Terapia Intensivă pentru nou-născuţi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Lucrările la Blocul Operator, dar şi la nivelul etajelor 3 şi 4  din corpul A3, acolo unde se află unitatea materno- fetală cu spaţii destinate actului chirurgical la naştere şi cazării pacientelor vor fi finalizate la începutul lunii decembrie 2014, conform raportărilor SUUB.

Ministrul Sănătăţii a analizat împreună cu reprezentanţii conducerii SUUB posibilitatea înfiinţării, după 1 ianuarie 2015, a unei secţii care să rezolve urgenţele în chirurgia cardiacă.

Programul de chirurgie a cordului poate fi dezvoltat la SUUB după ce în echipa medicală a fost cooptat un medic care s-a întors din Germania.

În acest sens, Nicolae Bănicioiu a discutat cu managerul unităţii, prof.dr. Cătălin CÂRSTOIU şi despre deblocarea unui număr de posturi pentru medici chirurgi şi personal auxiliar de chirurgie cardiacă.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă