10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialNouă copii, internați cu toxiinfecție alimentară la Sebeș

Nouă copii, internați cu toxiinfecție alimentară la Sebeș

Alţi nouă copii şi doi adulţi au fost internaţi, duminică, în spitalele din Sebeş şi Alba Iulia, cu toxiinfecţie alimentară, relatează Mediafax. Vineri, alte 30 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Cristina Galoş, a declarat, duminică, că adulţii sunt internaţi la Spitalul Sebeş, iar cei nouă copii la Spitalul Judeţean Alba – Secţia de Boli Infecţioase, toate cazurile fiind minore sau medii.

Potrivit sursei citate, în total 30 de persoane – 26 de copii şi patru adulţi, angajaţi ai grădiniţei -, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Un număr de 17 copii şi doi adulţi din Sebeş au fost internaţi, în noaptea de joi spre vineri şi vineri dimineaţă, în spital după ce s-ar fi intoxicat cu mâncarea servită la grădiniţă. Pacienţii se află în prezent sub tratament medical.

Direcţia de Sănătate Publică Alba, OPC şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba au deschis o anchetă în acest caz, au fost făcute teste de sanitaţie la grădiniţa respectivă pentru a se stabili cauzele care au dus la apariţia focarului de toxiinfecţie.

Ulterior, grădiniţa din Sebeş a fost închisă de autorităţile sanitare până la finalizarea anchetei.

Directorul DSP Alba, Horia Timiş, a declarat că în urma primelor verificări desfăşurate la grădiniţă inspectorii sanitari au descoperit că laptele şi alte produse folosite în bucătărie erau cumpărate direct de la producători fără a avea avize de conformitate, farfuriile şi cănile în care mâncau copiii erau din plastic şi nu puteau fi igienizate corespunzător, iar meniul nu era avizat de un medic aşa cum cer normele sanitare.

Potrivit sursei citate, toate spaţiile vor fi dezinfectate, iar tuturor angajaţilor gradiniței li se vor face analize medicale amănunţite.

Un caz similar a fost înregistrat în 2011 la o şcoală specială din Alba Iulia, la acea dată 26 de copii fiind internaţi în spital în urma unei toxiinfecţii alimentare. Aceştia s-au intoxicat atunci cu mâncare servită la şcoală de o firmă de cattering.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă