11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialNumărul medicilor plecați în Germania a scăzut cu peste 30%

Numărul medicilor plecați în Germania a scăzut cu peste 30%

Numărul medicilor români care au plecat să muncească în Germania a scăzut cu 32,4 la sută în 2013 faţă de 2012. Chiar și așa însă, medicii continuă să reprezinte cel mai mare grup de medici străini din această ţară, potrivit ultimul raport al Colegiului Medicilor Federal din Germania, informează Mediafax.

Cei 3.454 de medici români înregistraţi formează, pentru al doilean an consecutiv, cel mai mare grup de medici străini în Germania, arată luni, într-un comunicat de presă, o companie germană de recrutare a forţei de muncă, care citează raportul Colegiului Medicilor Federal din Germania.

Dacă în 2012, peste 800 de medici au emigrat în Germania, anul trecut, doar aproximativ 550 au ales să plece în această ţară pentru salarii mai bune şi pentru a lucra în clinici cu standarde înalte.

"Noi nu interpretăm numărul mai mic de medici români veniţi în Germania ca fiind o îmbunătăţire a situaţiei din România sau un indicator pentru scăderea dorinţei de a emigra, ci pur şi simplu ca pe consecinţa unei saturări a pieţei germane", a declarat dr. Thomas Wendel, directorul firmei germane de recrutare tw.con, citat de Mediafax.

Conform datelor de la Colegiul Medicilor Federal din Germania, anul trecut, piaţa germană a solicitat cu 20 la sută mai puţini medici străini decât în 2012, iar criteriile de selecţie a candidaţilor au devenit mai stricte.

Cele mai citite

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...
Ultima oră
Pe aceeași temă