16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialO adolescentă de 15 ani cu laringită a murit la Turda

O adolescentă de 15 ani cu laringită a murit la Turda

O adolescentă de 15 ani care avea largintiă a murit la spitalul din Turda, după ce a fost plimbată între două spitale, informează B1 TV.

La începutul lunii octombrie, tânăra a fost internată la Câmpia Turzii și a fost externată după o săptămână, pentru că s-ar fi simțit mai bine. Miercuri seară, fata a început să se sufoce și s-a prezentat la spitalul din Câmpia Turzii, unde, după o oră, a fost transferată la Spitalul Turda, unde a murit.

Părinţii spun că fata a fost trimisă acasă de medici de două ori, deşi nu se simţea bine. Abia când au văzut că starea ei este gravă, medicii au trimis-o la un alt spital din Turda: „Dacă o trimiteau la Cluj, fata mea era în viață, dar ei au trimis-o acasă și au dat rețetă pe bani”, acuză Claudia Danciu, mama adolescentei.

„Pacienta a fost externată în data de 12 cu stare generală bună, fără modificări patologice și fără indicație pentru că doctorul care a consultat-o și a externat-o a considerat că nu mai e nevoie de tratament la domiciliu”, spune Maria Fabian, director medical.

Acasă, la doar câteva ore, starea fetei a început să se agraveze. A fost dusă din nou la spital. „Ulterior s-a întors în ambulatoriul de specialitate. Acolo medicul a decis să îi dea tratament și asta a fost”, adaugă Maria Fabian, director medical.

Părinții spun că au urmat indicațiile medicilor, însă două zile mai târziu tânăra a intrat în stop cardio-respirator.

Poliţia Judeţeană Cluj a demarat deja o anchetă în acest caz, pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

Potrivit anchetatorilor, până în acest moment nu s-au constatat aspecte de natură penală. O altă anchetă va fi demarată și de Colegiul Medicilor, unde părinții fetei intenționează să depună o plângere împotriva medicilor de la Spitalul din Câmpia Turzii. Aceștia sunt acuzați că au refuzat să consulte fata și au trimis-o acasă.

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă