14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialO asistentă s-a ELECTROCUTAT la Spitalul Universitar

O asistentă s-a ELECTROCUTAT la Spitalul Universitar

O asistentă medicală s-a electrocutat la Spitalul Universitar din Capitală în timp ce folosea un aparat de anestezie, imediat după o intervenţie chirurgicală, informează Digi 24.

Incidentul a avut loc joi, imediat după o intervenție chirurgicală, când asistenta încerca să trezească pacientul. Asistenta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. La scurt timp ea a observat că și prizele sunt desprinse din peretele sălii de operatie. A raportat imediat incidentul conducerii spitalului, iar managerul unității sanitare a luat decizia ca nici un astfel de aparat să nu mai fie folosit până nu va fi verificat de o firmă de specialitate. Acest lucru se poate întâmpla abia marți, deoarece firma care se ocupă de mentenanța unor astfel de instrumente are zile libere.

Managerul a luat decizia ca fiecare priza din spital să fie verificate pentru a nu exista pericol pentru pacienți sau medici. În urmă cu aproximativ două săptămâni un medic de la spitalul Colțea s-a electroculat cu un bisturiu electric chiar în timpul unei intervenții chirurgicale, având nevoie de îngrijiri medicale. Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă și a precizat că va chema firma care se ocupa de mentenanță pentru a verifica aceste instrumente, însă până în momentul de față nu au fost făcute publice rezultatele.

Ministerul Sănătății a precizat că va trimite corpul de control pentru a verifica situația de la Spitalul Colțea, dar așteaptă ca Primăria Capitalei, care are în subordine Spitalul Colțea, să îi pună la dispoziție un membru pentru a putea efectua verificarea.

Electrocutarea asistentei reprezintă cel de-al doilea astfel de incident în mai puţin de o lună, după cel al unui medic de la Spitalul Colţea care a avut nevoie de îngrijiri ce s-a electrocutat cu un bisturiu electric, în timp ce opera un pacient.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Arena Națională va găzdui startul noului sezon din Campionatul Național de Drift

Prima etapă a noului sezon din Campionatul Național de Drift va avea loc în acest weekend, la Arena Națională din Capitală, competiția care sărbătorește...

TAROM le va permite pasagerilor să poarte șurubelnițe și alte scule la bord. E posibil să aibă nevoie de ele pe timpul zborului

Toți, dar toți, pasagerii TAROM vor trebui să aibă în bagajul de cabină, NU DE CALĂ, șurubelnițe, chei fixe și mobile, alte scule...
Ultima oră
Pe aceeași temă