16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialO femeie însărcinată din Australia, infectată cu virusul Zika

O femeie însărcinată din Australia, infectată cu virusul Zika

O femeie însărcinată din Australia a fost diagnosticată cu virusul Zika. Potrivit autorităţilor sanitare, ea a contractat virusul în afara ţării, informează DPA, citat de Agerpres.

Este al treilea caz confirmat al unei persoane infectate cu virusul Zika în statul australian Queensland. Niciunul dintre cele trei cazuri identificate nu a contractat virusul în Australia, au precizat autorităţile.

 

Virusul Zika transmis de ţânţari, în special de ţânţarul tigru, afectează din 2015 continentul sud-american, unde a luat proporţii endemice. El a fost depistat prima oară în Uganda în 1947 la o maimuţă şi îşi trage numele de la o pădure tropicală situată la sud de Kampala, capitala ţării. Zika aparţine aceleiaşi familii Flaviviridae ca şi virusul turbării (transmis tot de ţânţarul-tigru) şi al febrei galbene. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, primul caz uman cu febră Zika a fost raportat în 1968. 

 

Virusul Zika provoacă simptome gripale uşoare (febră, dureri de cap, dureri de spate), însă este, de asemenea, suspectat, atunci când infectează o femeie însărcinată, de provocarea unei malformaţii congenitale grave ale fătului, microcefalia. 

Citeşte şi: Virusul Zika a ajuns în China

Brazilia este, până în prezent, ţara cea mai afectată de epidemia provocată de virusul Zika, cu 1,5 milioane de pacienţi infectaţi, urmată de Columbia, cu 22.600 de cazuri.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă