17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialO infirmieră de la Spitalul Huși, unde o fetiță de patru ani...

O infirmieră de la Spitalul Huși, unde o fetiță de patru ani diagnosticată cu laringită a murit, sancționată cu 10% din salariu, timp de două luni

10% din salariu, pentru două luni, este sancțiunea pentru o infirmieră de la Spitalul Huși, unde o fetiță de patru ani diagnosticată cu laringită a murit, pentru că i-a permis bunicului copilei să transporte trupul neînsuflețit al acesteia din salon la morgă după ce medicii au confirmat decesul fetiței, deși era responsabilitatea angajatei, informează Mediafax.

”Infirmiera nu a respectat procedura în ceea ce priveşte transportul pacienţilor decedaţi din salon la morga spitalului. Responsabilitatea îi revine, conform fişei postului, acestui cadru sanitar care, împreună cu un brancardier, autopsier sau paznicul de la poarta spitalului, după caz, trebuie să transporte cadavrele la morgă. Acum probabil a şi cedat emoţional femeia, având în vedere conjunctura acestui caz”, a declarat, vineri, managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.
 

Sancțiunea a fost stabilită de o comisie formată din şase reprezentanţi ai Primăriei Huşi şi ai spitalului, până în prezent nefiind luată însă nicio măsură în ceea ce priveşte actul medical, răspunderea revenind, potrivit conducerii unităţii, anchetatorilor şi forurilor profesionale.

Familia fetiței, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, acuză de malpraxis cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huşi, după ce copila în vârstă de patru ani a murit în urmă cu câteva zile, la 40 de minute de la internarea în unitatea medicală.

Fetița a fost diagnosticată de către medicul de gardă cu "laringită acută, cu sindrom febril” și a primit tratament cu antibiotic. Părinţii fetiţei cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a i se face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Poliţiştii de investigaţii criminale au declanşat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de culpă medicală, fiind ridicate toate documentele de la spitalul din Huşi referitoare la acest caz.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă