12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialInghite un balon ca să-ţi controlezi foamea şi să scapi de kilogramele...

Inghite un balon ca să-ţi controlezi foamea şi să scapi de kilogramele în plus

Prezentat ca o alternativă la inelul gastric, un balon aflat într-o pastilă, care se umflă în stomac, le-a permis obezilor să piardă aproape 7% din greutate, conform rezultatelor unui nou test clinic anunţate marţi în Statele Unite şi preluate de AFP şi Agerpres

“Acest sistem de baloane poate ajuta persoanele obeze să slăbească de două ori mai mult decât prin modificarea modului de viaţă”, a spus dr Shelby Sullivan, director al serviciului de gastroenterologie al Facultăţii de Medicină de la Universitatea Washington din St. Louis (Missouri), care a condus studiul. 

El a subliniat “importanţa rezultatelor”, ţinând seama de faptul că majoritatea persoanelor obeze au mari dificultăţi în a slăbi doar cu regim şi exerciţii fizice. 

Cercetătorii au prezentat rezultatele la Digestive Diseas Week, cel mai mare colocviu internaţional de gastroenterologie, hepatologie şi chirurgie gastrointestinală, care are loc în cursul acestei săptămâni la San Diego (California). 

Şi alte studii clinice cu acest nou sistem, care creează o senzaţie de saţietate, au arătat pierderi în greutate asemănătoare. 

Cei 347 de participanţi la testul desfăşurat în Statele Unite aveau un indice al masei corporale între 30 şi 40. Un IMC normal este cuprins între 18,5 şi 25. Peste această limită o persoană este supraponderală (până la 30) şi apoi obeză (peste 30). Jumătate dintre participanţi au înghiţit în total trei pastile, una la trei săptămâni. Fiecare capsulă conţine un balon care se umflă ulterior cu azot printre cateter. Cealaltă parte a grupului a înghiţit pastile, dar fără balon. 

Sistemul oferă o alternativă la inelul gastric sau la balonul intra-gastric, nefiind nevoie de endoscopie sau anestezie. 

Tratamentul a durat şase luni. Cercetătorii au stabilit că grupul de persoane care a înghiţit pastile cu balon a înregistrat o pierdere medie a greutăţii de 6,81%, faţă de 3,59% în grupul martor. Ei au mai constatat că 64,3% dintre participanţii care luaseră capsule cu balon slăbiseră cu cel puţin 5%, faţă de numai 3,2% în celălalt grup. 

La cei aflaţi în primul grup s-a observat şi o ameliorare a tensiunii arteriale, a glicemiei şi a nivelurilor colesterolului rău (LDL). 

Acest balon gastric nu a fost încă autorizat la vânzare în Statele Unite de către Food and Drug Administration, agenţia de medicamente, dar este comercializat deja în Uniunea Europeană, Mexic şi în Orientul Apropiat. 

Potrivit autorităţilor sanitare, în lume există peste 640 de milioane de persoane obeze.

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă